Altın fiyatları ne kadar 10 Mayıs Cuma | Altında hareketlilik sürüyor

Altın fiyatları ne kadar 10 Mayıs Cuma | Altında hareketlilik sürüyor

Altın fiyatlarının ne kadar olduğu 10 Mayıs Cuma günü ilgi ile aratılıyor. Son zamanlarda Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmelerin ardından ivmesini yukarıya çeviren altın fiyatlarında son durumun ne olduğu sorgulanıyor. İşte 10 Mayıs Cuma altın fiyatlarına dair merak edilenler.

Uzun vadede yatırımcısını asla üzmeyen ve en güvenli yatırım aracı olarak tabir edilen altın fiyatlarının 10 Mayıs Cuma gününe nasıl başladığı ve şu an için anlık grafiğin ne şekilde hareket ettiği yatırımcısı, borçlusu dışında birçok kesim tarafından sorgulanıyor. Yastık altı yatırım aracı olarak da bilinen altında gram, çeyrek, yarım, tam ve cumhuriyet altını fiyatları anbean takip ediliyor. Düğünlerde de çokça rağbet gören gram ya da çeyrek altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. İşte 10 Mayıs Cuma altın fiyatlarına dair aradıklarınız…

Gram altın ne kadar?

Gram altın fiyatları, 10 Mayıs Cuma haftanın son gününe düşüşle başlamasının arkasından 252,6 Türk lirası civarında dengelendi. Dün dolar kurundan bulduğu desteğin ardından bu haftanın en yüksek seviyesine erişen altının gramı, günü önceki kapanışa kıyasla yüzde 0,38 primle 255,6 Türk lirasından tamamladı. Gram altın fiyatı, bugüne düşüşle başlamasının arkasından şu saatlere önceki kapanışa nazaran yüzde 1,15'lik düşüşle 252,6 Türk lirası seviyesinde dengelendi.

ALTIN İLE İLGİLİ TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 419 Türk lirası civarında seyrederken, Cumhuriyet altını ise 1.706 Türk lirasından satılıyor. Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalar itibarıyla yüzde 0,11 azalmayla 1.284,70 dolar seviyesinden işlemlerini sürdürüyor.

19-05/10/altin-fiyatlari-kac-tl.jpg

Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0,11 artışla 1.284,70 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ticaret müzakereleri, Asya ekonomilerine dair endişelerin yükselmesi ve İran ile Avrupa ve ABD arasında yaşanan gerilimin altın fiyatlarını yukarı yönlü desteklediğini dile getiren AA Finans Analisti İslam Memiş, yurt içinde, TCMB’nin aldığı tedbirlerle dolar kurunun gerilediğini dile getirerek, “Fakat yükselişin sürebileceğini öngörüyoruz. Bu durumda altının gram fiyatının da oynaklık gösterebilir, bugün altının ons fiyatının 1.280-1.288 dolar bandında hareket etmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN