Altın fiyatları ne kadar? (14 Eylül cumartesi) Altın yönünü aşağı kırdı

Altın fiyatları ne kadar? (14 Eylül cumartesi) Altın yönünü aşağı kırdı

Hem yatırım hem de hediyelik olarak almak isteyenler, 14 Eylül altın fiyatlarını kontrol ediyor. Geçen haftalarda yukarı yönlü hızlı hareketini son günlerde aşağı çeken fiyatlardaki düşüş, gün gün devam ediyor. İşte gram, yarım, çeyrek altın fiyatları…

 

Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarında güncellenen değerin arkasından yatırım altınlarında fiyatlar da değişti. Çeyrek altın güne 434 TL civarında başlarken, yarım altın ise 872 TL. İşte 14 Eylül altın fiyatlarına dair arananlar…

ALTIN FİYATLARI NE KADAR? (14 EYLÜL)

Gram altının fiyatı 14 Eylül cumartesi günü 272 TL seviyesinde işlemlerini sürdürürken, bu değerin arkasından çeyrek altın ve gram altın fiyatları ise düne göre aşağı yönlü hareket ediyor.

Gram altın fiyatı: 272,13 TL alış – 272,18 TL satış
Çeyrek altın fiyatı: 434 TL alış - 447 TL satış
Yarım altın fiyatları: 872 TL alış- 895 TL satış
Cumhuriyet altın fiyatları: bin 818 TL alış – bin 845 TL satış
22 ayar bilezik gram fiyatı: 249 TL alış - 251 TL satış

19-09/14/altinnnn.jpg

DÜN FİYATLAR NASILDI?

Gram altın, yükselişle başlamasının ardından saat 10.35’den itibaren yüzde 0,4 değer kazancı yaşayarak; 278 TL’den işlem gördü. Aynı anlarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 453 TL, Cumhuriyet altını bin 854 TL’den satılmıştı.

Altının onsu, önceki kapanışa nazaran yüzde 0,4 değer kazanarak bin 502,1 dolardan alıcı buluyor.

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizi kararlarının altın fiyatları üzerinde etkili olacağını, piyasa beklentileri üzerindeki parasal genişlemenin ve sözle yönlendirmenin altının ons fiyatını destekleyebileceğini ifade etmişti.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ABD ile Çin arasında yaşanan gelişmelerin görece belirsizlikleri azalttığını ve küresel piyasalarda olumlu havanın etkili olduğunu ifade eden ekonomistler, İran ve ABD’den gelen açıklamaların da jeopolitik riskleri azaltıcı etkiler taşıdığını vurguladı.

Ekonomistler, dün için yurt içinde TCMB faiz kararı ile TCMB haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi sanayi üretimi, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi ve haftalık işsizlik başvuru verilerinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan ons altında 1.490 dolar seviyesinin destek, 1.525 doların direnç olarak güçlendiğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN