Altın Ve Dolar Avı Başladı! Silkeleme Operasyonu İle Bütün Mal Varlıklarınız Buharlaşabilir! İslam Memiş, "Dikkat" Dedi Uyardı

Altın Ve Dolar Avı Başladı! Silkeleme Operasyonu İle Bütün Mal Varlıklarınız Buharlaşabilir! İslam Memiş, "Dikkat" Dedi Uyardı

Piyasalar üzerine isabetli tahminler yapan İslam Memiş, Youtube üzerinden günlük piyasa değerlendirmesi yaptı. 'Silkeleme operasyonu başladı' diyen İslam Memiş, yatırımcılar için "Akıllı olun" uyarısında bulundu. İşte İslam Memiş'ten piyasalar ilişkin çarpıcı açıklamalar.

"Elimde TL var nasıl değerlendirebilirim? diyen yatırımcılar için piyasa analizi yapan İslam Memiş, 'silkeleme operasyonu' başladı ifadelerini kullandı. Dolar ve altında yaşanan yükselişlerin karşısında değer kaybeden diğer emtia araçlarına vurgu yapan Memiş, gümüş ve sterlin alımına dikkat çekti.

dolaraltin-001.jpg

İşte Piyasa Uzmanı İslam Memiş'in konuşmalarından satır başları

"Bu hafta kimsenin beklemediği FED ciddi bir operasyon yaptı. Bu silkelenme yaptı. Bütün varlıklara sert bir düşüş oldu. Emtia fiyatlarında yaşanan çöküş sonra dolar endeksinde 104,64 seviyelerinde kadar hızlı bir yükseliş gördü. Dolar uluslararası piyasalarda değer kazanmaya devam ediyor. Riskli varlıklarda sert satışlar oldu. Yüksek enflasyon karşısında merkez bankalarının piyasaları manipüle etmesi ve faiz artırmadan başka bir çaresi kalmaması gelecek aylarda çok yönetilebilir bir ekonomi olmadığını gösterdi. Yapılan hamleler farklı yatırım araçlarında bir silkeleme operasyonu yapması karşısında yatırımcılar panik yapmamalı. Sert çöküşten sonra dolar karşısında değer kaybeden kripto paralarda yüzde 5 artış var."

"ŞU AN SİLKELEME OPERASYONU VAR"

"Küresel piyasalarda hızlı satışlar oldu. Bizim piyasada da bu oldu. Borsa İstanbul yabancı piyasalarda ucuz kalmaya devam ediyor. Ben risk görüyorum. 2150 güçlü destek seviyesi. Önümüzdeki satış dalgasının devam etmesi çok yüksek. Şu an silkeleme operasyonu devam ediyor. "

"MAKAS ARALIKLARI YANILTMASIN"

"Dolar 15,47 seciyelerinde. Kapalı Çarşı'da Dolar/TL kuru 15,50 lira. Serbest piyasalarla bankalar arsında 3 lira aralık var. Makas aralıklarına dikkat edin. Bu makas aralıklarını göz önünde bulundurmayan yatırımcı yanlış hamleler yapabilir."

"TL İLE İŞLEM YAPMAYIN"

"Euro ekranlarda 16,04 seviyesinde gösteriyor. Ama şu an 16,13 seviyelerinde. Euro dolar benim beklentimden daha aşağı seviyeye geldi. Ancak bu seviyeleri oldukça düşük. elinde dolar bulunduran bu sert düşüşleri ile yine eline dolar geçmişti. Ben TL ile işlem yapılmasını tercih etmiyorum."

ALTIN İÇİN DESTEK VE DİRENÇ SEVİYESİ VERDİ

"Altının ons fiyatı 1830-1930 seviyesi direnç ve destek seviyesi. 1830 dolar seviyesi dün kırıldı. Düşüşlerin devam etmesi için 2 gece art arda kapanış gerçekleştirmesi gerekiyor. Gram altın tarafında 306 lira seviyesinde. Yine gram alın ve gram gümüşün kurtarıcı dolar oldu. Gram altın ekranlarda 906 göstersede Kapalı Çarşı'da 925 lira. Bundan dolayı alım satım arasındaki bu yanılgıyı rafa kaldırmanız gerekiyor."

"İNSANLARIN ELİNDEN MAL VARLIKLARI ALINIYOR"

"Gümüşün ons fiyatı beklentimden daha fazla değer kaybetti. Gümüş altının gram fiyatına göre daha değer kaybetti. Elinde TL olanlar için çok iyi bir yatırım fırsatı sunuyor. Tek bir enstrüman yatırım yapanlar ekranlarda düşüşleri görünce morali bozuluyor. Sterlin güçlü duruşunu koruyama devam ediyor. Elinde sterlin tutanlar elinde tutmaya devam etmeli. Sterlin iyi bir fırsat sunuyor. Doların karşındaki tüm emtialar resmen ezme politikası ile insanların varlıklarını çalışıyorlar. Bu tuzaklara dikkat edin. Büyük bir operasyonun içindeyiz. Akıllı olun. Dünyada yükselen bir enflasyon var. Toplumsal ayaklanmalar daha başlamadı. Yapacak hiç bir şey yok. Şu an insanların elinden varlıkları alıyorlar. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN