Elinizdeki altın ve dolar fırlayacak! İslam Memiş çok kazandıran işlemi ifşa etti... Kimse bilmiyordu

Elinizdeki altın ve dolar fırlayacak! İslam Memiş çok kazandıran işlemi ifşa etti... Kimse bilmiyordu

Piyasa değerlendirmeleri ile bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, elindeki yatırım araçlarını güvene almak isteyenler için Parite işlemini açıkladı. Elindeki döviz ve altını kara çevirmek isteyenler için tüyolar veren İslam Memiş, Parite işleminin ile TL üzerinden yapılan yatırımlara göre daha çok kazanacaklarını söyledi.

Tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Piyasa Uzmanı İslam Memiş, döviz ve altın al-sat işleminden en çok kar edecek işlemi açıkladı. Bu işlemle düşüş ve yükselişlerle rağmen yatırım araçlarınız güven olacak. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, "Açıkta kalmayacaksınız" diyerek Parite işleminin ayrıntılarını anlattı.

altinve.jpg

YATIRIMCININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK İŞLEMİ AÇIKLADI

Elindeki altın ve dövizi kara çevirmek isteyenlere önemli tüyolar veren İslam Memiş, Parite işlemini anlattı. Bu işleme göre dövizi ve altınlarınızı garanti bir şekilde korumaya alabilirsiniz. Takas işlemi olan Parite TL ile yapılan işlemine göre daha karlı. "Bunları yaparak avantajlı bir işlem yapacaksınız" diyen Memiş şunları aktardı:

"Parite işlemi iki ülke biriminin takas işlemine denir. Bu işlemi yaparken önemli olan husus emtia kullanmaktan takas yapabileceksiniz. Elinizdeki Euro'yu dolara ya da elinizdeki sterlini dolar ya da Euro'ya çevirebilirsiniz. Parite üzerinden yapılan işlem üzerinden alım satımdan zarar yapmazsınız. Ya da elinizdeki altını dolar ya da Euro çevirmek istiyorsunuz. Bu işlemi yapmak için parite işlemi yapabilirsiniz. Örneğin; 1 kg altını bugün Kapalı Çarşı'ya verdiğiniz zaman 59 bin 630 dolar cebinize koyuyorsunuz. Ancak dolarınız var altın alacaksınız eğer bu sefer de 59 bin 630 dolar verip 1 kilo kültçe altın alacaksınız. Ya da elinizdeki altını verip parite ile düşük olduğu için euro alabilirsiniz. Yani elinizdeki miktara göre bu fiyatlamaları çarpabilirsiniz. Bunu altın ve gümüş olarak da yapabilirsiniz."

dolar.jpg

TAKAS USULÜ İLE KAZANIN

Parite işlemini örnek vererek açıklayan Memiş, "Elinizdeki altını gümüş ile takas yapabilirsiniz. Çünkü elinizdeki altını satıp gümüş alarak zarara girmezsiniz. Parite işlemiyle açıkta da kalamayacaksınız. Genelde acemi ve küçük yatırımcılar gram altın TL seviyesini takip eder. Ve gram altın üzerinden işlem yapar. Geçmişten günümüze baktığımızda yatırımcıların TL ile işlem yaptıkları için zarara girdiklerini görüyoruz." diye yorumladı.

YATIRIM ARAÇLARINIZ GÜVENDE OLACAK

Elinde yatırım araçlarının düşüşe rağmen korumak isteyenler için Parite işlemini öneren Memiş, "Ben bu düşüşlerden faydalanmak istiyorum, elimde dolarım var altınım var fırsata çevirmek istiyorum" diyenler mutlaka bu parite işlemini yapmanız gerek." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN