Altına 5 TL Hilesi! İslam Memiş'ten Gram Uyarısı

Altına 5 TL Hilesi! İslam Memiş'ten Gram Uyarısı

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın yorumları ile yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Takipçilerine yol haritası veren Memiş, kritik durumlarda uyarılarını da yapmayı ihmal etmiyor. Temmuz ayını 1000 lira üzerinden kapatan gram altın için alım fırsatı bekleyenlere yeni seviyeler veren Memiş, bu defa altındaki hileyi açıkladı. İşte herkesi şaşırtan o açıklama.

Yeni evlenenler için uyarılarda bulunan İslam Memiş, altın için merdiven altı atölyelere dikkat çekti. Özellikle reşat altında yapılan o büyük ihaleyi açıklayan Memiş, reşat altındaki kulpların 5 liraya imal edildiğini ifade etti. Altının geçmişten günümüze uğradığı değişimden bahseden Memiş, altın alırken yatırımcıları uyardı.

ceyrekaltin.jpg

REŞAT ALTINDA ALIM-SATIM UYARISI

Reşat altın ve beşibiryerde altınların son yıllarda yeni evlenenler için moda olduğunu ifade eden Memiş, alım-satım arasındaki farka dikkat çekti. Memiş, eski ve yeni reşat altınlar için arasında ciddi fark olduğunu ifade ederek, "Talep karşısında ve üretimi yasak olan bir emtiadan bahsettiğimiz için orijinalle merdiven altı basımı veya atölyelerde basım arasında ciddi farklar oluşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

22 AYARDAN 21 AYARA DÜŞTÜ

Reşat altının 104 yıl öncesinde 22 ayar altından oluştuğunu ifade eden Memiş, .şimdi ise bu orjinalliğin bozulduğunu belirtti. Şu an reşat altının 21 ayardan satıldığını söyleyen Memiş, "Bu tür merdiven altı Reşat üretimin önüne geçebilmek ve yoğun talep nedeni ile de Darphane Genel Müdürlüğü, 104 yıl sonra tekrardan Reşat altın üretimine başladı." dedi.

REŞAT ALTINDA 5 LİRA HİLESİ

Darphane Genel Müdürlüğü'nün şu an kulpsuz altın imal ettiğini ifade eden Memiş, şunları söyledi:

"Reşat altınlara, içeride tekrardan kulp takılıyor. Kulp takılan bu altınlar da vatandaşlar tarafından satın alınıyor. Özellikle belirtmek isterim. Cumhuriyet altını, çeyrek altın ve diğer sarrafiye grubunda yer alan kulplar gerçek altın değildir. Bu kulpların gerçek altın olmadığını özellikler belirtmek isterim. Elimde görmüş olduğunuz bu Reşat altının bugünkü fiyat değeri, 6770 TL. Şu üzerinde yer alan iğne ve kurdele takma yeri, piyasada 5 liraya imal edilmektedir. Söz konusu sarrafiye ürünlerinin kulbu takıldıktan sonra ise kuyumcularda satışa sunuluyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN