Altında büyük deprem yaklaşıyor! Tunç Şatıroğlu gram ve çeyrek altın için yeni tahminini açıkladı: Almak hayal olacak...

Altında büyük deprem yaklaşıyor! Tunç Şatıroğlu gram ve çeyrek altın için yeni tahminini açıkladı: Almak hayal olacak...

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. 1000 liranın altına kadar gerileyen gram altın Ekim ayıyla birlikte tekrardan yükselişe geçti. Yatırımcılar ise 'Altın alınır mı, satılır mı?' sorusunu araştırmaya başladı. Piyasalardaki durumu değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu 'Büyük deprem' geliyor diyerek vatandaşları uyardı. Bu seviyelere hazırlıklı olun! Bakın Tunç Şatıroğlu altın için ne tavsiyelerde bulunmuş?

Geçtiğimiz hafta set düşüşler yaşayan altın fiyatları yatırımcısını tedirgin etmişti. Ons altın küresel piyasalarda değer kaybederek kritik seviyeye kadar düşmüştü. Ancak yeni ayla birlikte altın fiyatları yükselişe geçti. Yatırımcılar ise 'Altın fiyatları yükselecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırmaya başladı. Piyasadaki hareketliliği değerlendiren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu altın için tavsiyelerde bulundu. 'Deprem yakındır' diyen Tunç Şatıroğlu beklenen seviyeleri açıkladı. İşte Tunç Şatıroğlu'nun dikkat çeken altın yorumu...

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Yükselişe geçen altın fiyatları yatırımcıların gündeminde. Fiyatlarda yaşanan yükselişleri değerlendiren ekonomist Tunç Şatıroğlu, altındaki yükselişin devam edeceğini söyledi. Yükselişin nedeni döviz kurunda yaşanan olumsuz gelişmeler olurken, gram altın sert şekilde yükseldi.

ÇEYREK ALTINDA BEKLEDİĞİ YENİ SEVİYEYİ AÇIKLADI

Altın yorumlarıyla yatırımcıların dikkatle takip ettiği Tunç Şatıroğlu, çeyrek altında beklediği yeni seviyeyi açıkladı. Tunç Şatıroğlu altın fiyatlarının gelecek günlerde %35 oranında değerleneceğini dile getirdi. Böylelikle çeyrek altın fiyatlarının 2000 TL bandına gelmesi beklenen gelişmeler arasında bulunuyor.

k344334-21.jpg

Aynı zamanda gram altın fiyatı içinde tahminlerde bulunan Tunç Şatıroğlu, fiyatların 1500 TL bandına kadar çıkmasını beklediğini vurguladı. Altında yükselişin tam gaz devam edeceğini belirten Şatıroğlu, deprem etkisi yaratacak hareketliliklerin olacağını söyledi.

DEV YÜKSELİŞ GELİYOR!

Yükselişlerle birlikte yatırımcılar yatırım yapma konusunda kararsızlaştı. Altın fiyatlarındaki yaşanan yükselişlerin en önemli nedenlerinden biride FED'in faiz artırım kararları oldu. Enflasyonun tırmanmasıyla birlikte FED sıkı para politikaları uygulamaya başladı. Buda altında yükselişlere neden oluyor. Bu süreçte tam altın fiyatlarını da 8000 TL bandına yükselmesi beklenen gelişmeler arasında ilk sıralarda yer almayı başarıyor. Atın fiyatlarının gelecek günlerde de artması bekleniyor.

k434343-37.jpg

2 EKİM 2022 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

ALIŞ FİYATI: 1.599,96 TL

SATIŞ FİYATI: 1.616,89 TL

YARIM ALTIN FİYATLARI

ALIŞ FİYATI: 3.199,92 TL

SATIŞ FİYATI: 3.233,78 TL

CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI

ALIŞ FİYATI: 6.582,52 TL

SATIŞ FİYATI: 6.651,49 TL

k4554-4.jpg

GRAM ALTIN FİYATLARI

ALIŞ FİYATI: 987,97 TL

SATIŞ FİYATI: 988,33 TL

TAM ALTIN FİYATLARI

ALIŞ FİYATI: 6.399,84 TL

SATIŞ FİYATI: 6.467,56 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN