Altında Görülmemiş Kampanya! Bankaya Gidip Bunu Yapana 50 Gram Altın

Altında Görülmemiş Kampanya! Bankaya Gidip Bunu Yapana 50 Gram Altın

Altın yatırımcıları bu haberi duyunca yastık altındaki altınları hemen satacak. Bakanlık tarafından yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için çeşitli adımları vatandaşlara sunuyor. Yeni sisteme göre 1 kilo altın getiren vatandaşlara 50 gram altın verilecek. Peki bu sistem nasıl işliyor? İşte haberimizin detayları...

Yastık altında tutulan altınlar için Bakanlık tarafından birçok adım gerçekleştiriyor. Atılan son adım ise vatandaşın yüzünü güldürecek. Geliştirilen yeni yöntem ile 1 kilo altını sisteme dahil eden vatandaşa toplamda 50 gram altın verilecek.

YASTIK ALTINDA TUTULAN ALTINLAR EKONOMİYE CAN SUYU OLACAK

Yastık altındaki altınlar için harekete geçen Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası işbirliğiyle Altın Toplama Tasarrufu Modeli'ni (ATOM) geliştirdi. Bu sistemle yastık altında tutulan altınların ekonomiye kazandırılması planlanıyor.

a1-94.jpg

SİSTEME DAHİL EDİLENLERE ÇİFTE KAZANÇ FIRSATI

Geliştirilen ATOM sistemiyle altın yatırımcıları iki taraftan da kazanacak. Yapılan sisteme göre altınını sisteme dahil eden vatandaşlar ilk kazancını elde edecek. Kuyumcular tarafından alınan işçilik maliyeti oranı en aza indirgenerek alınan yük azaltılacak. Ahlatcı'nın verdiği artı milyemler; 14 ve 18 ayar altın teslimlerinde 20 puana kadar çıkacak.

BUNU YAPANA 50 GRAM ALTIN VERİLECEK

Bir diğer kazanç ise Merkez Bankası ve Ahlatcı'nın vereceği nemalar olacak. Yastık altında tutulan altınlarını siteme dahil eden vatandaşa 30 gramı Merkez Bankası'ndan, 20 gram da Ahlatcı'dan olmak üzere toplam 50 gram altın kazanacak. Ancak en az 1 kilogram altın getirilmesi gerekiyor. Tasarruf sahibi, teslim ettiği altınların karşılığı olan parayı, TL mevduatı olarak bankada tuttuğunda ise yüzde 17 nema alacak.

kapak-89.jpg

HEDEF 100 TON ALTIN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, getirilen altınların direkt olarak Merkez Bankası'na aktaracaklarını söyledi. Hem vatandaşın hem de Türkiye ekonomisinin kazanacağı sistemde hedeflerinin 100 ton altın olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN