Altında heyecan bitti! İslam Memiş korkutan süreci anlatı... Dengeler dönebilir

Altında heyecan bitti! İslam Memiş korkutan süreci anlatı... Dengeler dönebilir

Altın ve dolar yatırımcılarının merakla beklediği video İslam Memiş'ten geldi. Tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Memiş, gram altın için kritik uyarıyı yaptı. Dolar/TL kurunun altına olan etkilerini anlatan Memiş, "Heyecan beklemeyin" uyarısında bulundu.

Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı sonrası hareketlenen piyasalar yatırımcıları da heyecanlandırmaya başladı. Dolar ve altın yatırımı yapanlar yükselişlerin devamını beklerken Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise yatırımcıları uyardı. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken analizler.

dolarvelatn-002.jpg

KAR SATIŞINI KAÇIRMAYIN

Parite işlemine her defasında değinen İslam Memiş, ons altında yaşanacak olan düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi. Memiş, ons altında 1.860-1.868 seviyeleri kar satışı olarak öngördüğünü söyleyerek şunları kaydetti:

"Şu anda altının ons altın1.857 dolar seviyesinde. Aşağı yönde 1.835 dolar seviyesine kadar bir kar satışı görebiliriz. Hem ons altın hem de gümüş fiyatında aşağı yönlü yaşanan trendde FED’e hazırlık yapılabilir. Çünkü Fed sonrası, Haziran’da altın ve gümüşün ons fiyatında yeni ralliler olabilir. Bugün bile dövizi olanlar ons bazındaki bu satışları parite üzerinden işlem yapmak suretiyle bir fırsata çevirebilirler"

gram-altin-002.jpg

"ALTINDA HEYECAN BEKLEMEYİN"

En çok tercih edilen yatırım araçları arasında yer alan altında ise yükseliş devam ederken, İslam Memiş gram altın için Dolar/TL kuruna dikkat çekti. Gram altının iniş- çıkışını Dolar/TL kuruna bağlayan Memiş "Gram altının 1.000 TL üzerine kırılması dövize bağlıdır. Daha önce 900 TL seviyesinin altından gram altın alanların satış yapacağı yerlerdir. Gram altında çok heyecanlı olmamak lazım" ifadelerini kullandı.

DOLAR VE ALTINDA ALIM SÜRECİ BİTTİ Mİ?

Her yayınında Nisan ayının alım ayı olduğunu belirten İslam Memiş, dolar ve altının Hazirana ayında kısa bir dinlenme moduna gireceğini ifade etti. Bu molanın kısa süreli olacağını ifade eden Memiş, daha sonrasında atakların gelebileceğini de sözlerine ekledi.

PİYASALARDA 27 MAYIS 2022 CUMA GÜNÜ SON DURUM

5 ayın en büyük zirvesini gören gram altın ün ortalarında 980 TL'yi gördü. Ons altın 1850 bandını aşarken dolar ise 16,24 seviyelerinden işlem görmeye başladı. Euro'da dolar arasındaki makası büyüttü ve güne 17,39 ile devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN