Amazon ile Microsoft’un yarışında siyasi parmak

Amazon ile Microsoft’un yarışında siyasi parmak

Amazon, Microsoft’a karşı kaybettiği 10 milyar dolarlık Pentagon ihalesiyle ilgili ABD Başkanı Trump’ı suçladı. Şirket, Trump’ın Washington Post’un sahibi Jeff Bezos’a zarar vermek ve şirketin ihale teklifini baltalamak için kamuoyunda açık ve gizli saldırılarda bulunduğunu öne sürdü. Amazon, mahkemeye verdiği dilekçede Trump’ın ‘uygunsuz baskı’ yaptığını da iddia etti.

Dünyanın en büyük ve en değerli şirketleri arasında yer alan Amazon, ABD Başkanı Donald Trump’ı suçladı. Amazon, ABD Federal Mahkemesine verdiği dilekçede, Trump’ın Washington Post’un sahibi Jeff Bezos’a zarar vermek ve şirketin ihale teklifini baltalamak için kamuoyunda açık ve gizli saldırılarda bulunduğunu öne sürdü. Dilekçede “Soru, ABD Başkanının Savunma Bakanlığı bütçesini kişisel ve siyasi amaçlarını sürdürmek için kullanmasına izin verilip verilmemesidir” ifadesine yer verildi. Dilekçede ayrıca, Microsoft’a verilen 10 milyar dolarlık ihalenin tekrar gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı. Pentagon Sözcüsü Elissa Smith ise Amazon’un iddialarıyla ilgili yorum yapmayacağını ancak ihaleyi kazanan şirketin dışarıdan herhangi bir etki altında kalınmadan uzman ekipler tarafından seçildiğini belirtti. ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Savunma Altyapısı Müşterek Girişimi (JEDI) olarak bilinen 10 milyar dolarlık ‘bulut’ ihalesini ekimde yazılım devi Microsoft şirketi kazanmıştı. İhalede adı öne çıkan şirketlerden internet alışveriş devi Amazon, ihalenin taraflı ve hatalarla dolu bir değerlendirmeyle Microsoft’a verildiği gerekçesiyle mahkemeye başvuracağını belirtmişti. Bakanlığın gizli bilgilerini de içeren tüm verilerinin kurulacak buluta taşınmasını da içeren proje 10 yılda tamamlanacak.   

İhale için iki şirket arasında son iki yıldır büyük rekabet yaşanıyor ancak Amazon’un kazanmasına daha yüksek olasılık olarak bakılıyordu. Amazon’un ihaleye girmesi, rakipleri kadar ABD Başkanı Donald Trump tarafından da takip ediliyordu. Trump, Amazon’un sahibi Jeff Bezos’u da zaman zaman eleştiriyordu. Zira Bezos, Donald Trump ile ilgili birçok iddiayı ortaya çıkaran Washington Post gazetesinin de sahibi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN