Analistlerden şok tahmin! 10 gün sonra doların geleceği nokta şaşırttı! Dolar yükselişe geçerken altın çakıldı

Analistlerden şok tahmin! 10 gün sonra doların geleceği nokta şaşırttı! Dolar yükselişe geçerken altın çakıldı

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik sonrasında doların geldiği nokta görenleri şaşırtırken analistler tarafından dolar hakkında şok edici tahminler geldi. Analistler 10 gün sonrasını hedef gösterirken yapılan değerlendirmeler yatırımcıları şaşırttı. İşte, doların geleceği seviye hakkında şok eden tahminler haberimizde

Merkez Bankası FED faiz kararı sonrasında yükselişe geçen dolar euroyu gerisinde bırakarak devam ederken bu durumun ne kadar süreceği merak konusu oldu. Doların son günlerde tarihin rekorunu kırması üzerine 18.47 seviyelerine ulaşmasıyla analistler sessizliğini bozdu ve şaşırtan açıklamalarda bulundular. Doların hangi seviyelere geleceği merak konusu olurken tüm detaylar haberimizde yer almaktadır

Doların Geleceği Nokta 20

Doların yükselişi üzerine analistlerin yaptığı tahminler doğrultusunda önümüzdeki günlerde doları 19 olması bekleniyor. Dolar fiyatlarının 19'a ulaşmasının ardından yıl sonunda ise 21'leri görmesi an meselesi. Dolar güncel olarak şuan 18,47 seviyelerinde devam ederken 75 baz puanlık artışta göz ardı edilmedi. Rekor kıran doların geleceği seviyeler ise göz korkuttu.

Dolar Neler Yaşadı?

Geçtiğimiz günlerde Amerika Merkez Bankası ve TC Merkez Bankası arasındaki faiz kararları sonucunda dolar kuru 2021 Aralık ayında kırdığı rekoru yeniledi. Son dönemlerde yükselişe geçen dolar haftanın açılışını 18,47 seviyeleri ile yaptı. Akşam üzeri doların geldiği nokta ise tüm zamanların rekor seviyesini geçti. Geçtiğimiz hafta Fed tarafından gelen 75 baz puanlık artışın yüzde 1,50 - 1,75 aralığında yükseldiği gözlemlenirken Merkez Bankası 75 baz puanlık artışın 1994 yılından bu zamana kadar en hızlı artışı olarak ilan etti.

Merkez Bankası ise Fed'in faiz kararının tam tersi bir adım attı. Para Politikası Kurulu, 100 baz puanlık indirimle faizi yüzde 12'ye çekti. Dolar kuru 20 yılın zirvesinde yer alırken euro ve strelin ise tarihin en düşük seviyelerine iniş yaptı.

Dolar yükselişe geçti

Altında Son Durum

Merkez Bankası tarafından peş peşe açıklanan faiz kararları üzerine etkilenen ise altın fiyatları oldu. Ağır bir darbe alan fiyatların düşüşe geçmesiyle beraber doların yükselmesi üzerine Mayıs ayından bu zamana kadar en yüksek seviyelerde yer aldı. Doların yükselişe geçmesi altın fiyatlarının düşüşe geçmesine neden oldu.

Gram altın şuan 970,97 seviyelerinde işlem görürken ons altın da bu dönemlerde 1646 dolar seviyelerinde yer almaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN