Araç satışında yeni dönem: İndirim ve pazarlık yok

Araç satışında yeni dönem: İndirim ve pazarlık yok

Sıfır ve ikinci el araç satışlarında yaşanan günlük ve hızlı değişim, indirimsiz ve pazarlıksız satış dönemini başlattı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Eskiden gittiğiniz iş yerinde bir aracın satış değeri 300 bin lira ise 290 bin liraya alabiliyordunuz; ama şimdi devir değişti. Pazarlıksız bir dönem yaşanıyor. İndirim yapan yok" diyerek Türkiye'de artık pazarlıksız satış döneminin başladığını ifade etti.

Sıfır araçlarda magnezyum ve çip krizi, ikinci el araçlarda da stok sorununun ortaya çıkmasıyla araç fiyatları neredeyse her gün fiyat artışı yaşıyor. İkinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatlarıyla başa baş gittiği piyasada, vatandaşlar bütçelerine uygun araç bulmakta zorlanıyor.

Milliyet'ten Derin Gökçe'nin haberine göre, Türkiye'de artık pazarlıksız satış döneminin başladığını söyleyen, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Eskiden gittiğiniz iş yerinde bir aracın satış değeri 300 bin lira ise 290 bin liraya alabiliyordunuz. Şimdi devir değişti. Pazarlıksız bir dönem yaşanıyor. İndirim yapan yok." ifadelerini kullandı.

Tedarik problemlerinin 2022 yılının altıncı ayına kadar devam edeceğini belirten Aydın Erkoç, bu duruma bağlı olarak ikinci el araç fiyatlarındaki da artışın süreceğini dile getirdi.

ARAÇ SATIŞINA KISITLAMA

Sene içerisinde bir vatandaşın en fazla 3 araç satışı yapabileceğini ifade eden Erkoç," Yeni düzenlemeyle birlikte Ticaret Bakanlığı, vatandaşların senede kaç araç alıp sattığını görebiliyor. Bu sınırı aşanlar ve bu kurala uymayanlar var. Bazı illerimizde cezalar kesiliyor. Hatta bazı galericilerin yeterlilik belgesi almadığı dönemlerde alıp sattığı araçlar içinde cezalar kesilmeye başlandı." dedi.

'SERİN KANLI OLMAK LAZIM'

Araç alacak vatandaşların biraz daha serin kanlı olmaları gerektiğini belirten Aydın Erkoç, "Vatandaşlarımıza önerim şu: Araç fiyatları yükseliyor diye çok aşırı heyecan ve panik yapıyorlar. Biraz serin kanlı olmaları lazım. Çok fazla talep olması da araç fiyatlarını yükseltiyor." diye konuştu.

'TÜKETİCİ FAZLADAN ÖDEDİĞİ ÜCRETİ GERİ ALABİLİR'

Fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde vatandaşlara önemli uyarılarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Fiyat artışları ile karşılaşan vatandaşlarımız mümkünse otomobil alım hedeflerini biraz ötelesinler. Düşük olan araç fiyatının aniden artırdıklarını bildikleri araç satıcıları var ise bunları görselleri ile birlikte Ticaret Bakanlığı'na şikayet etsinler." dedi.

Fiyat artışlarının yaşandığı bu dönemde vatandaşların fazladan ödedikleri paraları geri alabileceğini dile getiren Ağaoğlu, "15 gün önce 200 bin liraya ilana koyulan arabaların bugün fiyatlarının 300 bin liraya çıktığını görüyoruz. Hatta binlerce araç satışının ilandan kaldırıldığını görüyoruz. İlanın 200 bin lira olarak görüp kanıtlayan tüketici şayet buna 300 bin lira ödedi ve Ticaret Bakanlığı da haksız fiyat artışından o satıcıya ceza kestiyse... Satıcının tacir olması durumunda tüketici yargı yoluyla fazladan ödediği 100 bin lirayı geri alabilir." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN