Araçlarını Türkiye'ye getirip parçalarını araba fiyatına satıyorlar: Komşulardan yedek parça vurgunu

Araçlarını Türkiye'ye getirip parçalarını araba fiyatına satıyorlar: Komşulardan yedek parça vurgunu

Gürcistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden getirilen lüks otomobillerin Türkiye'de parçalatılarak yüksek fiyatlarla satıldığı ortaya çıktı. Sektör temsilcileri araçların Türkiye’de söküldüğünü sökülen parçalar yerine çıkma parça takıldığını belirtti. Araçlardan sökülen parçaların da araba fiyatına satıldığını anlattı.

Türkiye’de artan maliyet ve parça fiyatlarından dolayı araç sahipleri zor durumda kalırken Gürcistan ve Bulgaristan gibi ülkelerden 9-10 bin dolara alınan lüks otomobillerin elektronik parçaları Türkiye'de binlerce dolara satılıyor. Otomobillerin hayalet gösterge panelinden, direksiyonuna kadar her bir parçasından yüksek kazanç sağlandığı ifade ediliyor.

ARAÇLAR TÜRKİYE'DE SÖKÜLÜYOR

Yedek parça üretim firması motor AŞİN CEO'su Saim Aşçı "Yedek parça fiyatlarının yükselmesi nedeniyle, özellikle komşu ülkelerden getirilen premium arabalar, burada sökülüyor. Arızalı olan parça o arabaya takılıp ülkelerine dönüyorlar. Hem satan hem de alan memnun. Oldukça yoğun karşılaşılıyor bu durumla. Teknik aksam dışında, far, hayalet ekran, airbag, deri koltuk gibi birçok maliyeti yüksek olan ürünler tercih ediliyor. Bu ürünlerin sökülüp takılması da kolay oluyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN