Artık yeni sistem önce taşın sonra öde

Artık yeni sistem önce taşın sonra öde

Konut sektöründe ayağını yorganına göre uzatanların 2018’de frene basmak zorunda kalmadığını vurgulayan Babacan Holding CEO’su Mehmet Babacan “Biz satıp yapma devrinin bittiğini düşünüyoruz ve o yüzden alıcılarımıza taşın öde diyoruz” dedi.

Babacan Holding, yükselen döviz kuruyla birlikte artışa geçen maliyetlere rağmen, 2018’de yoluna tam gaz devam eden sayılı inşaat şirketlerinden biri olmayı başardı. Babacan Premium, Babacan Port Royal ve Babacan Palace projelerinde oldukça iyi grafikler yakalayan şirket, kendi bünyesinde sunduğu vade farksız 40 ile 60 ay arasında değişen taksit imkanlarıyla da konut alıcılarına önemli fırsatlar sundu.

Beylikdüzü E-5 üzerinde konumlanan Babacan Premium’un yüzde 70’ini satan Babacan Holding, geçtiğimiz hafta da teslimlere başladı. E-5’e ve metrobüs durağına 100 metre, Atatürk Havalimanı’na ise sadece 15 km mesafedeki projede ikinci etap teslimleri ise Haziran 2019’da. Babacan Holding Üst Yöneticisi Mehmet Babacan, piyasada yaşanan düşeşe rağmen 2018’i kazançlı geride bırakmayı başardıklarını ifade ederek, “Konut alıcısı şu anda en çok projelerin bitip bitmeyeceğine ilişkin bir kaygı yaşıyor. Nakit para ile satış yapmanın zor olduğu bir dönemdeyiz ve kredi faizleri de oldukça yüksek. Bu dönemde kapasitesinin üstüne çıkan firmalar elbette zarar gördü. Ancak biz 2017’nin bile bir tık yukarısına çıkmayı başardık. Önce yapayım sonra satarım döneminin bittiği aşikar ve biz şu an alıcıya bitmiş konutuna ‘önce taşın sonra ödemeye başla’ diyebiliyoruz. Temkinli ve gücümüze göre iş yapmamız bu yılı frene basmadan geçmemizi sağladı” ifadelerini kullandı. Mehmet Babacan, son 5 yılın konut almak için en uygun döneminin yaşandığını belirterek konuşmalarını şöyle sürdürdü: Ülkede her şeyin fiyatı anlık olarak değişebilirken bu durum konut için söz konusu değil. İnşaat maliyetlerinde son dönemde ciddi artış oldu.

Biz projemize başlarken bin 100 lira olan demir şu an 3 bin 500 lira. Yani bizim şimdi 500 bin liraya sattığımız bir konutu bir daha yapmaya çalışsak maliyeti 650 bin lira. Karı ile birlikte bu konutun satış fiyatı ise 700-750 bin lira. Yani konut alıcısı alacağı daireden bir yılda ortalama yüzde 50’ye yakın bir kar elde etmiş olacak. Bu bankanın 500 bin liraya sağlayacağı yüzde 20’lik faiz oranından çok daha yüksek bir rakam.  

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN