Asgari ücret zammı gelmeden korkusu geldi! Gören duyan açıklama öncesi soluğu orada aldı: 1 Ocak'tan sonra büyük zam kapıda

Asgari ücret zammı gelmeden korkusu geldi! Gören duyan açıklama öncesi soluğu orada aldı: 1 Ocak'tan sonra büyük zam kapıda

İkinci el otomobil pazarındaki durgunluk yerini hareketliliğe bıraktı. ÖTV indirimini bekleyen vatandaşlar araç alım satımı için beklemeye geçmişlerdi. Yılbaşında yapılacak olan asgari ücret zammından önce araç almak ve satmak isteyen yüzlerce vatandaş ikinci el oto pazarına akın ettiler. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

otoKomisyonu Asgari Ücret Toplantısı yılbaşından önceki gün de devam edecek. Pek çok kişinin beklediği asgari ücret artışı da piyasayı kökten değiştirecek. Asgari ücretteki artışın ikinci el otomobil piyasasını da etkileyeceğine inanan vatandaşlar, bütçelerine uygun bir araç almak için yeni yıl öncesi adımlar attı. Yılbaşından önce yüzlerce otomobil alıcısı ve otomobilini satan kişi ikinci el otomobil pazarında alışverişe çıksa da fiyatların yüksek olması nedeniyle iş yapılamıyor. Genel kanı yılbaşından sonra fiyatların yine yükseleceği yönünde olsa da araç başındaki sıkı pazarlıklar devam edecek.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLUR OLMAZ FİYATLARIN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Yeni yılın başında asgari ücrete yapılan zamdan hemen sonra ikinci el otomobil fiyatlarının da yükseleceğini düşünen İsmail Çokinan, İki haftadır buradayım. Alıcılar var ama öldürmeye çalışıyorlar fiyatı. Uygun fiyat yazmamıza rağmen kusurlarını öne sürerek daha da fazla indirim istiyorlar. Her araba kusurludur aslında. Fiyatlar bence gittikçe artacaktır. Asgari ücret belli olur olmaz cebimize girmeden fiyatların katlanarak artacağını düşünüyorum. Ben borçlarımı kapatmak için satıyorum aracımı, yenisini almayı düşünmüyorum” dedi.

ARAÇLARA 10 GÜNDE 20 GÜNDE BİR ZAM GELİYOR

Hem sıfır hem de ikinci el araçların fiyatlarını takip ettiğini söyleyen Yunus Kılıç, artışın devam edeceğini düşündüğünü söyledi. Sıfır araçların fiyatlarına sürekli zam geldiğini böylelikle ikinci el araçlarda da rakamın arttığını belirten Kılıç, “Piyasalar çok yüksek normal olarak. Bazı araçlara matrah indirimi geldi. Haliyle biraz düştü. Ama ben gidip görüştüğümde tekrardan zam geleceğini söylediler. Ara ara sıfır ve ikinci el araçların fiyatlarına bakıyorum. Araçlara 10 günde 20 günde bir zam geliyor. Fiyatlar artacaktır. Asgari ücrete bağlı olarak her şey artıyor. Artmayan hiçbir şey yok ki. Gıdadan arabaya her şeyin fiyatı artıyor” diye konuştu.

ARABA ARTIK ZORUNLU İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN FİYATI ARTACAKTIR

Otomobilin insanların zorunlu ihtiyaçlarının bir parçası haline gelmesi ve dolayısıyla fiyatların yükselmesi nedeniyle araca olan talebin arttığını ve bu nedenle fiyatların yükseldiğini söyleyen Hüseyin Cömert, “Araç piyasası dolara altına bağlı olduğu için bağlı olarak yükseliyor. Bugün sıfır araçlara bayilerde sürekli zam yapılıyor. Sıfır araçların fiyatları arttıkça ikinci el araçların da fiyatı yükselecek. Asgari ücrete zam geldiği zaman bakkaldaki şekere nasıl zam geliyorsa araba da artık zorunlu ihtiyaç olduğu için fiyatı artacaktır. Araçlara rağbet çok olduğu sürece ikinci el piyasası da artacak” dedi.

ARABA PAZARINDA KURU KALABALIK VAR, ALICI YOK

İkinci el oto pazarında kuru kalabalık olduğunu ve ticaretlerin gerçekleşemediğini belirten Yusuf Samet, şu sözleri söyledi:

“Piyasa şuan durgun gözüküyor. Geçtiğimiz haftaya göre zaten durgun, satış yok alış yok. Piyasada bir değişiklik yok. Fiyatlar düştü diyorlar ama çok bir düşüş gözükmüyor. Yılbaşından sonra ne olacağı beli değil. Araba pazarında kuru kalabalık var, alıcı yok. Sadece bakmaya gelmişler. Fiyatlar herkese yüksek geliyor. Bu yüzden de satış yok.”

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN