Asgari ücrette en düşük fiyat belli oldu! Aralıkta asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki...

Asgari ücrette en düşük fiyat belli oldu! Aralıkta asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki...

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı, yeni yıla 3 ay kala tekrardan gündeme geldi. Kulislerde dönen iddialarda asgari ücrete en az yüzde 80 zam yapılacağı ve en düşük maaşın 9 bin 900 lira olacağı öne sürülüyor. Çıkan iddialar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları milyonlarca kişide büyük heyecan yarattı. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte, 2023 asgari ücret zammı son dakika gelişmeleri

Asgari ücret zammıyla ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Milyonlarca işçi ve işveren asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor. Artan enflasyon karşısında zor günler geçiren vatandaşlar asgari ücrete gelecek zamma odaklandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan heyecanlandıran haber geldi! Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücret zammında yaşanan son dakika gelişmeleri...

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz kaleme aldığı köşe yazısının "Asgari ücrete en az yüzde 80 zam gelecek" başlıklı kısmında önemli ifadeler kullandı. Asgari ücrete en az yüzde 80 zam beklediğini belirten Şeref Oğuz şunları söyledi:

"Seçim ekonomisi sürecinde asgari ücrete %80 ve üzeri oranda zam gelmesi sürpriz olmaz. Zira hükümetin önünde bir sandık var ve ücretlerdeki erozyonun toplumda yarattığı olumsuzluklar ortada… Bu ölçüt, sadece asgari ücret için değil, tabanfiyat, katsayı, kamu işçileri toplu sözleşme zammı, emekli maaşları, öğrenci kredileri ve benzeri tüm sosyal alanlarda geçerli olabilecek. Hal böyle iken üretim yaya kalacak fakat para yağmuru sebebiyle enflasyon vites büyütecek. Kısaca asgari ücretten girecek ve enflasyondan çıkacağız seçim ekonomisinde… Sonuç mu; elbette seçimin ardından zam fırtınası…"

EN DÜŞÜK 8 BİN 250 LİRA OLACAK

Öte yandan Eski Merkez Bankası Başekonomsti ve eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda asgarin ücretin 2023'te en düşük 8 bin 250 lira olacağının kesinleştiğini söyledi.

hhhhh.jpg

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücret zammı konusunda birçok iddia ortaya atılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da kritik açıklama geldi. Erdoğan konuya ilişkin; "Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.” dedi.

e22-001.jpg

"VATANDAŞLARIMIZI EZDİRMEYECEĞİZ"

Yapılacak olan zamla ilgili detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten şu ana kadar yapmış olduğumuz asgari ücret tespit rakamları noktasında son asgari ücret rakamını Aralık'ta yapacağız. Tekrar değerlendirme yapıp yeni adı inşallah yıl sonu itibariyle atacağız. 2023'e girerken çok daha farklı ve güçlü şekilde gireceğiz. Asgari ücreti yükseltirken getirdiği yükün tamamını işverenin üzerine bırakmadık. Onu da üzerimize aldık, üretimi korumuş olduk. Devlet olarak fedakarlıkta bulunarak tüm ücretlilerin asgari ücrete kadarki kısmından vergileri kaldırdık. İşçi memur ayrımı yapılmaksızın tüm çalışanlara vergi istisnası kaynaklı ilave geliri sağladık. İşçilerimizi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında önlemek birinci önceliğimiz. Bu bir ara artış idi. 2023 yılında uygulanacak asgari ücret için asıl tespiti inşallah önümüzdeki Aralık'ta yapacağız." ifadelerini kullandı.

e1.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni asgari ücret zammına ilişkin olarak açıklama yaptı. Bakan Bilgin; "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN