Aztek Teknoloji halka arz ne zaman başlıyor? Aztek Teknoloji halka arz hangi bankalarda? Aztek Teknoloji halka arz dağılımı eşit mi oransal mı?

Aztek Teknoloji halka arz ne zaman başlıyor? Aztek Teknoloji halka arz hangi bankalarda? Aztek Teknoloji halka arz dağılımı eşit mi oransal mı?

Son zamanların en çok takip edilen konularından biri şirketlerin halka arzları konusu oluyor. Vatandaşlar halka arzları bekleyerek adım atmak için haberleri yakından takip ediyor. Peki Aztek Teknoloji halka arz ne zaman, hangi bankalarda? Aztek Teknoloji halka arz eşit mi oransal mı? İşte konuya ilişkin detaylar...

2021 yılı piyasalar için oldukça hareketli bir yıl oldu. 2021 yılı içerisinde birçok ilke imza atıldı. Bunlar arasında en önemlileri ise halka arzlar oldu. Ülkemizde 2020 yılında toplamda 1,12 milyar TL büyüklüğünde sekiz halka arz gerçekleşirken, 2021 yılının Ocak-Ekim arasını kapsayan 10 aylık süreçte 41 şirketin halka açılma süreci başarıyla tamamlandı. Peki şimdilerde gündemde olan Aztek Teknoloji halka arz işlemleri ne zaman? Aztek halka arz ne zaman yapılacak? Halka arz koşulları nelerdir? Halka arzdan elde edilen fon ile neler yapılacak? İşte konuya ilişkin detaylar...

Aztek Teknoloji halka arz ne zaman, hangi bankalarda?

Aztek Teknoloji başvurusunu 26 Nisan tarihinde SPK'ya iletti. Bununla beraber ne zaman halka arz edileceği merak konusu oldu. Aztek Teknoloji'nin halka arz detayları ise yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Aztek Teknoloji, 25 milyonluk payını, yayınlanmış olan taslak izahnamesi kapsamında oransal dağıtım yöntemi ile halka arz edecek. Lakin dağıtım şeklinin nasıl olacağı onaylı izahname ile kesinleşecek. Normal şartlarda halka arzın 2021 senesinin başında yapılacağı tahmin ediliyordu.

Halka arz yöntemi nasıl olacak?

Planlamalara göre halka arz edilecek olan payların ç iş günü boyunca talep toplaması beklenecek. Yöntem olarak ise yurtiçi bireysel yatırımcılar için oransal dağıtım yönteminin kullanılması bekleniyor.

Aracı kurum hangisi?

Yapılan açıklamalar kapsamında halka arz satışları Deniz Yatırım a.ş. ve QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş ile sabit fiyat ile talep toplama ve en iyi gayret aracılığı yöntemi ile gerçekleşmesi bekleniyor.

Konsorsiyum lideri: Deniz Yatırım a.ş. ve QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş

aztek halka arz

Halka arz geliri ile ne yapılacak?

Yapılan açıklamalara göre şirket, potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirip büyümenin devam ettirilmesi, ileriye dönük planların hayata geçirilmesi, sermayelerin güçlendirilmesi, mağazalaşmanın artması yönünde halka arz geliri kullanılacak.

Şirketin halka arzdan elde edeceği gelirim %25-30'luk kısmını ilk olarak Rusya ile olan bağlı ortaklık faaliyetleri için ve potansiyel büyüme imkanının değerlendirilebilmesi için kullanılacak.

Bunun yanı sıra halka arzdan elde edilecek olan gelirin %55-65'lik kısmını ise işletme sermaye ihtiyacını karşılamak için kullanılacak. Elde edilen bu gelirlerle ilk olarak hedeflenen şey işletme sermayesinin artırılmasıdır. Bunun yanı sıra yeni tedarikçilerle distribütörlük anlaşmaları yapılması, şuan bulunan çalıştığı tedarikçilerle var olan iş kapsamının genişletilmesi ve dağıtım kanallarının çeşitlendirmesi gibi amaçlar hedeflenmektedir.

Ayrıca halka arzdan elde edilecek gelirin %10-15'lik bölümü gerekli şartlar sağlandığı takdirde var olan mağacalara ek olarak yeni mağazalar açılması için kullanılacak. İlk hedef ise mağazaların büyükşehirlerde açılması olacak.

Satış yöntemi

Halka arz kapsamında gerçekleşecek olan satış yöntemi ise Deniz Yatırım ve QNB Finans Yatırım eş liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nde tanımlanan “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemi ile gerçekleşecek.

Uluslararası yatırım yapacak

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere şirket, halka arzdan elde edeceği fonun %25-30'luk kısmını ilk olarak Rusya ile bağlı ortaklığındaki faaliyetleri geliştirmek ve potansiyel büyüme gücünü artırmak için kullanacak.

Şirket tarafından verilen taahhüt

Şirket Yönetim Kurulu’nun 22.04.2021 tarih ve 2021/16 sayılı kararı ile, şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca, pay miktarının artırılmamasına ilişkin taahhütü vardır.

Apple yetkili distribütörü

Aztek Teknoloji, bilindiği üzere dünya markası olan Apple'ın distribütörlüğünün yanı sıra birçok önemli markanın distribütörlüğünü de yapıyor.

Apple, Beats by Dr.Dre, JBL, Harman Kardon, Thule, Case Logic, Marshall, Urbanears, Hama gibi önemli markaları teknolojideki değişimin hızını yakalayabilmek, evrensel boyutlarına tamamen hakim olabilmek, tüm avantajları hayatın her alanına yayabilmek, teknolojiyle yakından ilgilenenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için alıcıya sunuyor.

Şirket tarafından verilen taahhüt

Şirket Yönetim Kurulu’nun 22.04.2021 tarih ve 2021/16 sayılı kararı ile, şirket paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca, pay miktarının artırılmamasına ilişkin taahhütü vardır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN