Bağdat müşteri oldu domatesin fiyatı uçtu

Bağdat müşteri oldu domatesin fiyatı uçtu

Domates endeksi yükselişe geçti... Tanzim çadırlarının en önemli kalemlerinden biri olan domateste Irak, alım için yönünü Türkiye’ye çevirince fiyatlar yükseldi. Antalya’nın Kumluca’da üretim fiyatı 24 saat içinde 4.5 TL’den 5.3 TL’ye çıktı. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan “Düşmesi beklenen fiyatlardaki ardtışın sebebi Irak’ın alım talebi ve üretimdeki artışın bir türlü beklenen seviyeye gelmemesi” dedi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde domatesin üretim fiyatı bir gün içerisinde 4.5 TL’den 5.3 TL’ye yükseldi. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, bu dönemde düşmesi beklenen sebze fiyatlarının daha da yükselmesini şaşkınlık içerisinde izlediklerini söyledi. Tavşan, üreticilerin malını direkt satışa sunduğu ve Türkiye’de sebze ve meyve fiyatlarının belirlenmesinde kilit rol oynayan halde, ısınan havalara rağmen fiyat düşüşü değil fiyat artışı görüldüğüne dikkat çekti.

Domates fiyatlarının son bir gün içerisinde yüzde 32’lere varan oranlarda arttığına işaret eden Tavşan, bu durumun üretimde beklenen artışın bir türlü gerçekleşememesiyle Irak’tan gelebilecek talepten kaynaklandığını belirtti. 12 Mart’ta halde kilosunu 2 lira 80 kuruştan satışa sunduğu domatesin fiyatı, 13 Mart’ta 4 lira 70 kuruşa kadar yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN