Bakan Dönmez: Müjdeli haberi vermek için gece gündüz çalışıyoruz

Bakan Dönmez: Müjdeli haberi vermek için gece gündüz çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Doğu Akdeniz'in her bir karışında sondaj çalışması yapıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Spor Salonu'nda düzenlenen 2019-2020 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm felsefi ve teknolojik algıların hızlı ve köklü değişimlere uğradığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Türkiye olarak akan tarihi izleyen değil katkı sağlayan hatta senaryoyu kaleme alanlardan olmak istediklerini belirten Dönmez, geçmişin ilhamını, geleceğin tasarımı, teknolojisi ve hayal gücüyle inşa edeceklerini dile getirdi.

Hayallerini sadece bu ülke için değil bölge ve dünya için kuracaklarını anlatan Dönmez, şöyle devam etti:

"Dünya artık kabuğuna sığmıyor. Küresel bir dünyada hayallerimiz de yeryüzü kadar geniş olmalı. Gelecek vizyonunuz bütün dünyayı kucaklamalı. Neden? Çünkü Türkiye büyüyor, genişliyor, her geçen gün dünyaya daha fazla entegre oluyor. Biz, insanımıza ve kabiliyetimize güveniyoruz. Yapmamız gereken tek şey, kapasitemizi ortaya çıkaracak altyapıyı kurmak. Bu anlayışla 2016'dan 2018'e kadar 268 öğrencimizi yurt dışına eğitime gönderdik. Bu yıl da inşallah 231 öğrencimizi daha yurt dışına burslu olarak göndereceğiz. Döndüklerinde nükleer enerji, bor teknolojileri, yenilenebilir enerji başta olmak üzere bakanlığımız bünyesinde görev alacak öğrencilerimize güvenimiz tam."

 

"MÜJDELİ HABERİ VERMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Dönmez, son dönemde Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere de değinerek, şöyle konuştu:

"Meselenin teknik boyutu kadar hukuki, diplomatik ve ekonomik yönleri de var. Doğu Akdeniz'de kararlığımızı, hakkımızı, hukukumuzu sizler savunacaksınız. Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz'in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor" dedi.

"Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak" diyen Bakan Dönmez, "Oruç Reis de Antalya'nın güneyinde kendi lokasyonundaki işin yüzde 30'luk kısmını tamamladı. Fatih de şu an 4 bin metrenin altına indi. Yerin altına vurduğumuz her matkap Türkiye'nin aydınlık geleceğine attığımız imzadır. Bu imzanın altında 82 milyonun emeği, azmi ve inancı var." diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN