Bakan Kirişçi duyurdu: Çiğ süt destek ödemeleri bugün başladı

Bakan Kirişçi duyurdu: Çiğ süt destek ödemeleri bugün başladı

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, çiğ süt desteği kapsamında 255 bin üreticiye 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon TL destekleme ödemesinin bugün itibarıyla ödemeye başlandığını açıkladı.

Kars Peynir Müzesi’nin açılışına katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, törende yaptığı konuşmada Türkiye genelinde çiğ süt desteklemesi kapsamında 255 bin üreticiye yönelik 1 milyon 312 bin ton çiğ süt için 1 milyar 127 milyon TL destekleme ödemesinin bugün itibarı ile ödemeye başlandığını belirtti.

'SEN ÜRET YETER, BİZ YANINIZDAYIZ DİYORUZ'

Kirişci, “Bu ödemeyle birlikte 2022 yılında süt üreticilerimize ödediğimiz toplam destek tutarı 2 milyar 880 milyon TL’ye ulaşmıştır. Buna ilave olarak Bakanlığımızca Türkiye genelinde süt üreticilerimize 15 Mayıs’tan 30 Eylül’e kadar litre başına 20 kuruş ödenmesi planlanan çiğ süt destek primini 2,5 kat artırarak 50 kuruş olarak ödeyeceğiz. Yine 15 Mayıs-30 Haziran dönemi prim desteğini de litre başına 30 kuruş olarak Ekim ayı içerisinde üreticilerimize ödenecektir. Bütün bu desteklerimizle özellikle bitkisel üretimden sonra hayvansal üretimde de üreticilerimizin yanında olduğumuzu yanı başında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Bir kez daha eli öpülesi üreticilerimize, ‘sen üret yeter, biz sizin yanınızdayız’ diyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN