Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması: Herkes memnunsa böyle devam ederiz

Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması: Herkes memnunsa böyle devam ederiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonu çalışmaları için, "bütün kesimler mevcudun devamından yanayız diyorlarsa o zaman alır bir kenara koyarız" dedi.

Müezzinoğlu, önceki akşam basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İstihdam kampanyasını anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kampanya açıkçası beklediğimizden daha olumlu, çok daha pozitif sonuçlar verdi. bugün için özel sektörde 1 milyona çok yaklaştık. Bundan sonraki süreçte özel sektörde 1.5 milyon hedefini yakalayabilmek, buna kamu, bakanlığın iş başı eğitimleri, toplum yararına kamunun diğer alanları, kamu ihalelerinden sağlanan bir artı istihdamla bütün bunlarla inşallah yıl sonu 2 milyon rakamını yakalayacağız. Birinci başlığımız genç istihdamı. İkinci başlığımız kadın ve Güneydoğu'da kadın istihdamı. Özellikle Güneydoğu kadınının istihdamını farklı, kendi koşullarında, kendine özgü şartlarda istihdam alanları veya üretim alanlarında onları daha güçlü tutabilmek, üretim sağlamalarını sağlayacak teşvikleri ve eylem planlarını hazırlamak."

İLK DEFA İŞE GİRECEKLER

Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonu için de, "Çalışanın hakkının korunabilirliği yüzde 14-15'lerde. Dolayısıyla yüzde 80'lerin üzerinde bir mağduriyet var. Yüzde 70'lerin üzerindeki bir kabulün yakaladığımız an parlamentoya götürürüz. Neticede biz kamuoyuna olgunlaştırdığımız bir paketi götürdük, buna işveren de işçiler de çalışanlar da ‘biz mevcut halden memnunuz' diyorlarsa kendimiz için çıkartmıyoruz bunu, çalışan için çalıştıran için çıkarıyoruz. Bütün kesimler mevcudun devamından yanayız diyorlarsa o zaman alır bir kenara koyarız" diye konuştu. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut yapıdan memnunum diyen hiçbir arkadaşımıza dokunmayacağız. Hak kaybı istemeyenler buyursun hak kaybının olmadığı mevcut yapıda devam edebilirler. Ama bundan sonraki sistemin ilk defa işe girecekler için şeffaf, güçlü, hakkaniyetli, yeni sistemi analiz edecek ve ona göre avantajı buradaysa buraya gelecek, değilse orada kalacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN