Bakan Nureddin Nebati'den sondakika EYT duyurusu! Kıdem tazminatıyla ilgili detaylar netleşti

Bakan Nureddin Nebati'den sondakika EYT duyurusu! Kıdem tazminatıyla ilgili detaylar netleşti

Milyonlarca kişinin sabırsızlıkla beklediği EYT hakkında açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. EYT konusunda iş dünyasının Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi çalışmasına dair duyurular yapıldı. Bunun üzerine Kredi Garanti Fonu kredi desteği verileceği resmen açıklandı. İşte, Nureddin Nebati'nin açıklamaları haberimizde

EYT hakkında kıdem tazminatına ilişkin finansman destek verileceği açıklanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nebati önemli açıklamalarda bulundu. işverenlere kıdem tazminatı ödemeleri adına Kredi Garanti fonu kefaleti kredi desteği verileceği açıklanırken 2 milyon kişinin emekli olması durumunda ise 500 milyara çıkan ödemeler için işletmeleri rahatlatacak haber geldi. İşverenlere derin nefes aldıracak olan KGF desteği için tüm detaylar...

KIDEM TAZMİNATI RAHATLATTI

EYT'lilerin hepsinin asgari ücretli olması durumunda bile yüzde 50'lik bölüm üzerinden ücret artışı gerçekleşirken toplam kıdem tazminatı ise 288 milyar TL'yi bulması hedefleniyor. Bunun içeriğinde ise çalışanların yüzde 87'si özel sektör olduğu düşünülürken kıdem tazminatı ise işverenleri rahatlatacak hale getirildi. Yeni yılla beraber emekli olacak kişilerin sayısı 2 milyona yaklaşırken bu tutar 500 milyona kadar çıkacağı konuşuluyor. Asgari ücretin tutarı ele alındığında emeklilere verilecek olan kıdem tazminatı üst tavan üzerinden hesaplanır ve bu tutar 15 bin 371 TL olarak geçerliliği kabul edilir.

KREDİ GARANTİ FONU DEVREYE GİRDİ

EYT yasasının tamamen yasalaşması sonrasında Kredi Garanti Fonu devreye girerek destek verileceği belirlendi. Kıdemini alıp ayrılan kişilerin maliyet hesaplamasında KGF üzerinden başvurular gerçekleşecek. Emeklilere ayrılacak olan kişilerin kıdem tazminatı ise dikkate alınarak Hazine desteği olarak kredi kullanılabilir hale getirildi.

DESTEK ÇOK ÖNEMLİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, EYT düzenlemelerinde küresel resesyon riskinin yaşandığına vurgu yaparken enerji ve ham madde maliyetleri tarafından artışa geçtiği belirtildi. Bunun üzerine Gürsel Baran ise Kredi Garanti Fonu üzerinde desteğin önemine vurgu yaparken uygun şartlar ve uzun vadeli kaynak sağlanması üzerine önemli destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN