Bakan yardımcısı Bayraktar: Doğal gaz fiyatları zorlayıcı olacak

Bakan yardımcısı Bayraktar: Doğal gaz fiyatları zorlayıcı olacak

Doğal gaz fiyatları 14 Eylül'den bu yana yükselişini sürdürürken 20 Eylül'de, 1000 metreküp başına 2 bin 429 liraya kadar ulaşarak rekor kırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Bayraktar, Türkiye'nin doğal gaz talebinin bu yıl 60 milyar metreküp civarında çok yüksek bir seviyede olacağını ve doğal gaz fiyatlarının zorlayıcı olacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Gastech Konferansı’nda konuştu. Bayraktar, Türkiye’nin doğal gaz talebinin bu yıl çok yüksek olacağını, Gazprom ve diğer likit doğal gaz şirketleriyle yeni kontratların görüşüldüğünü açıkladı.

Türkiye’nin doğalgaz talebinin bu yıl 60 milyar metreküp civarında olacağını belirten Bayraktar, yükselen doğalgaz fiyatlarının zorlayıcı olacağını belirtti.

Gazprom’dan yapılan açıklamada bu yılın başından itibaren Türkiye’ye yapılan doğalgaz ihracatının 20,3 milyar metreküpe ulaştığı bildirilmişti. Şirket, Türkiye’ye söz konusu dönem için rekor oranda doğal gaz tedarik ettiğini bildirdi. Gazprom, Türkiye’ye 2020’de aynı dönemde 8 milyar metreküp tedarik etmişti.

DOĞAL GAZ FİYATLARI 2021 ZİRVESİNDE

Küresel düzeyde doğal gaz fiyatlarında devam eden yukarı yönlü ivme Türkiye'deki spot doğal gaz fiyatlarına da yansımış, spot doğal gaz piyasası referans fiyatında yılın rekoru 14 Eylül'den bu yana yükselmeye devam ediyor.

Spot doğal gaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 14 Eylül tarihinde 2 bin 275 lira 26 kuruşla yılın rekorunu kırdıktan sonra kademeli olarak yükselmeye devam ederek rekor tazeledi. Spot doğal gaz fiyatları 20 Eylül'de 1000 metreküp başına 2 bin 429 liraya kadar ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN