Mehmet Ali Verçin: Vatandaşın parasını vatandaşa veriyorsunuz | Bakkal Hesabıyla Ekonomi

İktisatçı Mehmet Ali Verçin, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi'de ekonomi gündeminde olup bitenleri paylaştı. Merkez Bankası'nın (MB) faiz kararını ele alan Verçin, yoksullara yapılan yetersiz yardımı Lütfi Elvan'a seslenerek eleştirdi: Vatandaşın parasını vatandaşa veriyorsunuz.

DEMET İLCE | KARAR

KARAR gazetesi yazarı, iktisatçı Mehmet Ali Verçin, 'Bakkal Hesabıyla Ekonomi' programında ekonomik verileri, en basit şekilde aktarmaya devam ediyor. Verçin, MB'nin faiz kararını, fazie yönelik iktidarın yaklaşımını ve Türkiye'de yoksullara yapılan yardımı ele aldı.

"VATANDAŞIN PARASINI VATANDAŞA VERİYORSUNUZ"

Verçin, yoksul vatandaşlara yapılan yardımı grafik üzerinden yorumlayarak, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a tepki gösterdi:

"Yoksullara daha fazla para verilmesi lazım. Sayın Lütfi Elvan, siz yoksulların daha yoksul kalması için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu vatan seni insanlar yoksulluk içinde boğuşurken bütçe açığını düşük tutmak için çaba harcayan bakan olarak hatırlayacak. Vatandaşın parasını vatandaşa veriyorsunuz şahsi paranızı değil."

"AĞBAL'I GÖREVDEN ALMAK KENDİLERİNE ZARAR VERDİ"

Eski MB Başkanı Naci Ağbal'ın neden görevden alındığını paylaşan Verçin, bunun en çok iktidara zarar verdiğini dile getirdi:

"Naci Ağbal'ın görevden alınması Ağbal'dan çok hükümetin performansına, dolayısıyla topluma zarar verdi. Çünkü 6 buçuk 7 arasında seyretmesini beklediğimiz dolar kuru bugün 8,65 seviyesinde.18'de yetinebilecek faizi Ağbal, 19'a çıkarmıştı. Sonra görevden alındı. Sorduğum herkes 18 olması gereken faizi 19'a çıkardığı için görevden alındığı söylüyor. Naci Ağbal'ı görevden alarak esas cezayı partilerine verdiler."

Ağbal'a seslenmeye devam eden Verçin, faizleri düşürmenin faydası olmadığını da dile getirdi:

"Faizlerin yüksek olmasına neden karşısınız? Siz de biliyorsunuz sayın Elvan, faizlerin indirilmesi yatırım için değil, tüketim içindir. Faiz indirmenin veya yükseltmenin ihracatçılara ve yatırımcılara bir zararı yoktur Faizleri indirerek tüketimi artırmaya çalışıyorsunuz, bunu anlamıyorum. Vazgeçin bundan. TL'ye Türkiye'de kimse yatırım yapmıyor. Faizler yüksek de olsa düşük de olsa TL artık bir yatırım parası değil"

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

MB güçlü rezerv istiyorsa ihracatçıları desteklemeli.

Her sene şu anki borcumuz olan 450 milyar dolar için yurt dışına, 25 milyar dolar faiz ödüyoruz. 25 milyar dolar buharlaşıp gidiyor, adeta damarlarımızdaki kanı kurutuyor.

Türkiye Avrupa'nın en ucuz benzinini kullanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN