Unutulan Banka hesabı sorgulama ekranı

Unutulan Banka hesabı sorgulama ekranı

Yapı Kredi, Halk Bank, Ziraat Bankası, Vakıf Bank gibi bankalarda unutulan hesaplarla ilgili kritik süreç başlıyor. Bankacılık Kanunu gereği bankalar unutkan mudiler için son çağrılarını yapmaya başladılar.

Bankalar son 10 yıldır işlem yapılmayan banka hesaplarına ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Bankalarda unuttuğunuz hesabınız var mı? Hangi banka da ne hesabınız var? Unuttuğunuz banka yükle meblalarda paralarınız kalmış olabilir.  

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı, zaman aşımına uğramadan unuttuğunuz banka hesaplarındaki paranızı en kısa zamanda almanız gerekiyor. Banka hesaplarınızı ve bu hesaplarda para unutup unutmadığınızı www.zamanasimi.org/tbb adresine girerek kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarda 2015 yılsonu itibariyle zaman aşımına uğramış hesaplarınız varsa, dökümü için aşağıdaki arama motorunu kullanabilirsiniz.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre, bankalar alanında para ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar hakkında zaman aşımı uygulanır.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulamasına ilişkin yayımlanan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince, zamanaşımına uğrayan hesap, emanet ve alacakların listesi Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde Şubat ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar açıklanacaktır.

Bu çerçevede, listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2016 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın ilgili şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir.

31 Aralık 2013 tarihi itibariyle zamanaşımına uğrayan ve bankalar tarafından TMSF'ye devredilen 254 bin 717 adet katılım hesabı bulunmaktadır. Vatandaşların unuttuğu hesaplar sadece kişilerle sıırlı değil aynı zamanda, şirketler, vakıflar, dernekler, siyasi partiler, devlet kurumlarının dahi unutmuş olduğu banka hesapları ne yazık ki bulunuyor. Bu banka hesaplarında yaklaşık 119 milyon lira düzeyinde.

En fazla unutulan hesap İş Bankasında

En fazla unutulan hesap İş Bankası. İş Bankası'nı sırayla Halk Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Birleşik Fon Bankası A.Ş. izliyor.

Zaman aşımına uğrayan yada unutulan bu hesaplar, gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN