BDDK kayıtları Kavcıoğlu'nu yalanladı! 40 milyar dolar muamması

BDDK kayıtları Kavcıoğlu'nu yalanladı! 40 milyar dolar muamması

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, " Şu ana kadar 40 milyar dolara yakın döviz tevdiat hesaplarından çözülme var" dese de ekonomistler bunun aksini söylüyor. Ayrıca BDDK kayıtlarında ise toplam mevduatlar içinde dövizin payı yüzde 55,9 olarak görülüyor. Yani yatırımdaki yabancı para oranı yüksek seyrini devam ettiriyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bugün enflasyon raporunu açıkladı. Kavcıoğlu açıklamasında, Türkiye'de ikamet edenlerin parasını döviz ve altında tutuma eğilimi olduğunu belirtti.

Toplantıda ise Kavcıoğlu'na “Döviz hesaplarında bir çözülme yok, bu konudaki öngörünüz nedir” sorusu soruldu. Kavcıoğlu ise "Ters dolarizasyon gerçekleşiyor, şu ana kadar 40 milyar dolara yakın döviz tevdiat hesaplarından çözülme var" dedi.

'TL YATIRIMINDA 300 MİLYAR TL ARTIŞ VAR'

Kavcıoğlu bunu nasıl gördüğünü ise “TL mevduata baktığımızda 300 milyar TL’ye yakın artış var. Bunun bir kısmı faizden, bir kısmı döviz tevdiat hesaplarından oraya kayma. Bu süreç zor bir süreç ama ters dolarizasyonun devamıyla kurlar üzerindeki baskının da hafifleyeceğini düşünüyoruz" diyerek açıkladı.

Kavcıoğlu'nun döviz tevdiat hesaplarında çözülme olduğunu söylemesinin aksine ekonomistler ise çözülme olmadığını belirtiyor.

BDDK VERİLERİNE GÖRE YABANCI PARA YÜZDE 56

Bununla birlikte BDDK verilerine bakıldığında ise toplam mevduatlar içinde dövizin payı yüzde 55,9 olarak görülüyor. Bu durum toplam mevduatta yabancı para oranındaki yüksekliğin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN