Bebek AMG’ler Türkiye’de

Bebek AMG’ler Türkiye’de

Mercedes’in en ufak modellerinden olan A ve CLA serileri Türkiye’de daha güçlü yola çıktı. Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ ve CLA 45 S 4MATIC+ modellerinde kullanılan 2 litrelik benzinli ünite tam 421 beygir gücünde. 100 kilometre hıza 4 saniyenin altında ulaşan modellerin fiyat etiketleri 700 bin TL’nin üzerinde.

ALİ YILDIRIM

Mercedes-Benz’in performans serilerinden olan AMG versiyonları, yeni yıldızlarla göz dolduruyor. AMG’yi ufak sınıfta temsil eden A 45 ve CLA’nın sporcu modelleri 1 milyona yakın fiyatıyla da dikkat çekiyor. A 45 S 4MATIC+ ve CLA 45 S 4MATIC+ Türkiye’de satışa sunan Mercedes-AMG, 2 litrelik benzinli motorla sunuluyor. İki modele de 421 beygirlik güç aktaran ünite, 500 Nm’lik tork değeriyle tam bi hız makinesi. Aracın tasarımı keskin hatlı ince ön farlar, güç oluklarına sahip alçak ve aerodinamik açıdan önemli avantaj sağlayan motor kaputu ve ‘köpekbalığı burnu’ tasarımı, alçalarak sivrileşen ön tasarım ile ileriye doğru atak, dinamik bir görünüm sergiliyor. Yandan bakıldığında ise geniş AMG marşpiye kaplamaları daha dinamik ve sportif bir görünümle göze çarpıyor. Opsiyonel AMG Krom Paketi ile yan kısımda gümüş krom kaplamaları uygulanırken, AMG Gece Paketi ile parlak siyah kaplamalar devreye giriyor. Kapı gövdesine sabitlenen yan aynalar ile Mercedes-AMG ailesinin Coupé ve spor otomobil görünümü yansıtılıyor. Bu özel ayna uygulaması, sadece daha sportif görünmekle kalmıyor, aynı zamanda aerodinamik verimliliği de iyileştiriyor.

Yüksek çözünürlüklü ve parlak 3D grafiklerle görselleştirilen MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi ve eğlence sistemi, AMG modellerine özel klasik, spor ve süper spor olmak üzere üç farklı gösterge stilini, standart 10.25 inç’lik tamamen dijital iki ekran üzerinde sunuyor. ‘Hey Mercedes’ ile etkinleşen akıllı sesli komut sistemi, yapay zekâsı sayesinde dolaylı yoldan ifade edilen istekleri bile tanıyıp komutları gerçekleştirebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ile sürüş dinamiği kavramını tamamen yeni bir boyuta taşıyan AMG Torque Control, yeni arka aks diferansiyeline gizleniyor. 

709 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ 709 bin 400 TL’den, CLA 45 S 4MATIC+ ise 719 bin 200 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni motor, dijital ve ileri teknolojiyle donatılmış bir tesiste “One Man, One Engine” üretim prensibi ile AMG’nin motor fabrikası olan Affalterbach’ta el işçiliği ile üretiliyor. Motorun üretimi için çalışma ergonomisi, malzeme akışı, kalite güvencesi ve üretim verimliliğini mükemmel seviyeye taşıyan Endüstri 4.0’a uygun tamamen yeni ve modern bir üretim hattı oluşturuldu.

421 BEYGİRLİK HIZ MAKİNELERİ

Baştan aşağı yeniden geliştirilen 2 litre hacimli turbo beslemeli motoruyla 421 beygir güce sahip olan ‘S’ modelleri, litre başına güç üretiminde dünyanın en yüksek performansını sunarak yeni bir rekora imza atıyorlar. Yeni AMG Speedshift DCT-8G 8 ileri oranlı çift kavramalı otomatik şanzıman, tüm sürüş koşullarında son derece hızlı vites değiştiriyor. Yeni Twin-Scroll teknolojili turbo, alt devirlerde gaz emirlerine anında cevap verme ve üst devirlerde yüksek güç üretimi ile iki farklı karakteristiği bir arada sunuyor. A 45 AMG, 100 kilometre hıza yaklaşık 3.9 saniyede ulaşırken, CLA 45 AMG 0.1 saniye daha yavaş. İki modelinde maksimum hızı 270 kilometre. Yakıt tüketimleri ise 100 km’de 8.4 litre seviyesinde. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN