'Bedava tatil kazandınız' mesajlarına aldanmayın

'Bedava tatil kazandınız' mesajlarına aldanmayın

Mağduriyetlerin önlenmesi için devremülk satışlarının denetim altına alınması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Palandöken vatandaşları uyardı: Henüz inşaatına dahi başlanmayan, maketleri gösterilerek vatandaşı yanıltan devremülk satışları denetlenmeli. Bedava tatil kazandınız, günübirlik ücretsiz tura davetlisiniz vb. gibi vaatlerle vatandaşları göstermelik tesislere götürüp çeşitli stratejilerle devremülk satın almaya ikna ediyorlar.

Devremülk tatillerine karşı uyarıda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bazı dolandırıcılar tarafından vatandaşlara daha tatil siteleri ve tesisler yapılmadan kağıt üzerinden çeşitli yöntemlerle satış yapılıyor" diyerek şöyle konuştu:

"Farklı ikna teknikleri ve yöntemler kullanılarak vatandaşlar bir şekilde sözleşmeyi imzalıyor. Ancak sonra ortada ne tesis ne de otel olduğu ortaya çıkıyor. Yıllardır çok sayıda vatandaşımız devremülk dolandırıcılığından mağdur oldu. Herkes birbirinden duyuyor, benim başıma gelmez diyor ama gün geçmeden yeni dolandırıcılık vak'aları yaşanıyor. İşini hakkıyla yapan ve düzgün hizmet veren devremülk firmalarını istisna dışı tutuyorum. Ancak vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için devremülk satışları denetlenmeli. Çünkü bu dolandırıcılık vak'aları ülkemizdeki turizm sektörünü de olumsuz etkiliyor."

'BİR KURUŞUNUZU BİLE KAPTIRMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLUN'

Vatandaşların devremülk satın almadan önce belediyeden imar ve yapı ruhsatlarını sorgulaması gerektiğini ifade eden Palandöken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu devirde kimse kimseye bedava tatil ya da gezi hediye etmez. Vatandaşlarımızın bedava diye gittiği bu geziler çok daha pahalıya mal olmasın. O yüzden vatandaşlar devremülk satın almadan önce belediyeden imarlarını, yapı ruhsatını, projesini sorgulamalı. Görmediği ve henüz inşaatı bitmeyen yerlerden, maket, broşür, reklam, vs gibi şeyler üzerinden asla karar verilmemeli. Şüphe duyulan durumlar yetkili makamlara bildirilmeli. Vatandaşlarımız bir kuruşunu bile kaptırmamak için çok dikkatli olmalı."

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN