BENZİN VE MOTORİN FİYATI SON DAKİKA! Motorine zam mı gelecek? 1 Ekim 2022 benzinin litresi ne kadar, motorin fiyatı kaç TL?

BENZİN VE MOTORİN FİYATI SON DAKİKA! Motorine zam mı gelecek? 1 Ekim 2022 benzinin litresi ne kadar, motorin fiyatı kaç TL?

1 Ekim 2022 Cumartesi günü benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Brent petrolün varil fiyatının 9 ayın dibini görmesiyle akaryakıt fiyatlarında hareketlilik başladı. Araç sahipleri güncel benzin ve motorin fiyatlarını sorgularken piyasada indirim beklentisi oluşmuştu. Peki 1 Ekim 2022 Bugün benzin, LPG ve motorinin litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Motorine zam mı gelecek? İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatında yaşanan son dakika gelişmeleri araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar akaryakıt almadan önce güncel fiyatları sorgulamaya başladı. Petrol fiyatlarındaki düşüş iç piyasada indirim beklentisi oluştururken gelen haber herkesi ters köşe yaptı. Benzin ve motorine zam geleceği iddia edildi. Peki 1 Ekim 2022 Cumartesi benzin, LPG ve motorin fiyatı ne kadar, kaç TL? Benzin ve motorine zam mı geliyor? Akaryakıt fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte 1 Ekim 2022 Cumartesi günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel motorin ve benzin fiyatları...

MOTORİNE ZAM MI GELECEK?

Brent petrolün varil fiyatının 90 doların altına kadar gerilemesi akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. Sosyal medyada yer alan haberlere göre motorin fiyatı ve benzin fiyatlarına zam yapılacağı iddia edildi. Konuya ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

k545454-76.jpg

BENZİNE NE ZAMAN İNDİRİM GELECEK?

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma sonrası motorinde indirim beklentisi oluşturdu. Sektör temsilcileri, motorine gelen 1.76 kuruş indirimin 20 Eylül 2022 Salı gününden itibaren geçerli olduğunu belirtti. Yeni bir indirim haberi henüz gelmedi.

1 EKİM 2022 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında benzin litre fiyatı: 19 lira 23 kuruş
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin (mazot) litre fiyatı 23 lira 06 kuruş
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda LPG litre fiyatı 10 lira 73 kuruş
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin litre fiyatı: 19 lira 22 kuruş
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı 23 lira 06 kuruş
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda LPG litre fiyatı 10 lira 98 kuruş

ANKARA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 19 lira 34 kuruş
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 23 lira 15 kuruş
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11 TL

İZMİR GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 19 lira 34 kuruş
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 23 lira 21 kuruş
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 10 lira 73 kuruş

k54554-22.jpg

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol'ün işlenmesi daha kolay olan "tatlı petrol" sınıfında yer almasını sağlar.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir. Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır. Petrolün fiyatı için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görür. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.

BİR VARİL BRENT PETROL KAÇ LİTREDİR?

SPK'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; bir varil petrol 42 galon ham petrol eşdeğerindedir (159 litre). Bir varil ham petrolden, 19,6 galon benzin, 10 galon dizel yakıt ve ısıtıcı yakıt, 4 galon jet yakıtı, 1,7 galon ağır akaryakıt, 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler üretilebilmektedir. Bütün ham petroller eş değerde değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN