Benzin ve Motorin Fiyatlarına Dev İndirim! Araç Sahipleri Çılgına Dönecek: 6 Ağustos Güncel Akaryakıt Fiyatları

Benzin ve Motorin Fiyatlarına Dev İndirim! Araç Sahipleri Çılgına Dönecek: 6 Ağustos Güncel Akaryakıt Fiyatları

Rekor fiyatlara kadar ulaşan Brent petrol varil fiyatında yükseliş ateşi söndü. Son iki haftadır dalgalı seyir izleyen petrol fiyatlarında düşüş başladı. Brent petrol 97 doların altına kadar düşerek son 6 ayın dibini görmüş oldu. Brent petroldeki düşüşle akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim haberleri gelmeye başladı. Sektör kaynaklarından aldığımız son dakika haberine göre bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinin litresine dev indirim geliyor.

Petrol fiyatlarında ibre yön değiştirdi. Dünya genelinde oluşan ekonomik sıkıntılar ver resesyon tehlikesi petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu. Rusya ile Ukrayna savaşıyla birlikte rekor fiyatlara ulaşan Brent petrol, olumsuz ekonomik verilerle sert düştü. Brent petrolün varil fiyatı 97 dolara kadar geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte araç sahiplerine müjdeli haberler peş peşe geliyor. Sektör kaynaklarından alınan son dakika bilgisine göre bu gece yarısından itibaren benzin ve motorin fiyatlarına büyük indirim geliyor. İşte 6 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları...

BRENT PETROLDE SERT DÜŞTÜ

Rusya-Ukrayna Savaşı'yla birlikte 140 dolara kadar çıkan ve rekor üstüne rekor kıran Brent petrol varil fiyatında rüzgar yön değiştirdi. Brent petroldeki artış akaryakıt fiyatlarını direk etkilerken sevindiren haberler peş peşe gelmeye başladı. Dünya genelinde artan olumsuz ekonomik veriler ve resesyon tehlikesi petrol fiyatlarında sert düşüşe neden oldu. Brent petrol sabah saatleri itibariyle 94 dolara kadar düştü. Hafif bir yükselişe geçen Brent petrol varil fiyatı şuan 97 dolardan işlem görmekte. Peki Brent petrol bugün kaç dolar? Petrol fiyatlarındaki düşüşle akaryakıta çift müjde geldi.

a5-7.jpg

BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM

Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Beklenen haber ise geldi. Sektör kaynaklarından aldığımız son dakika haberine göre bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 15 kuruş indirim gelecek. Gelecek indirim ile akaryakıt fiyatlarının 20 liraya kadar gerilemesi bekleniyor. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor mu? Benzin ve motorin fiyatlarına ne kadar indirim yapılacak?

a2-33.jpg

6 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İndirimin ardından benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 12 kuruşa, Ankara'da 20 lira 17 kuruşa ve İzmir'de 20 lira 15 kuruşa geriledi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 23 lira 39 kuruşa, Ankara'da 23 lira 51 kuruşa, İzmir'de ise 23 lira 52 kuruşa düştü.

a1-53.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN