Berker Bülbüloğlu: Turizm sektörü Covid 19 öncesini arıyor

Berker Bülbüloğlu: Turizm sektörü Covid 19 öncesini arıyor

2021 yılının 6 aylık döneminde turizm geliri 2.4 milyar dolar olarak açıklandı. Türkiye'ye gelen turist sayısı, önceki yılın ilk 3 ayında gelen turist sayısını ancak yakalayabildi. Otelcilik ve inşaat alanında faaliyet gösteren iş adamı Berker Bülbüloğlu, pandeminin turizm sektörüne olumsuz etkilerinden bahsetti.

Son dönemde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüs pandemisi özellikle turizm sektörünü olumsuz etkiledi. İş adamı Berker Bülbüloğlu da bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

SEKTÖR HAREKETLENDİ AMA ŞUANLIK YETERSİZ

Bülbüloğlu, “Başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerinin seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla birlikte Türkiye’de de turizm sektörü Haziran ayındaki yasakların gevşetilmesiyle yeniden hareketlenmeye başladı. Fakat önceki yıllara göre çok iyi bir turizm sezonu geçirmedik. Yeni açıklanan verilere göre ilk 6 aylık dönemde 2.4 milyar dolar olarak açıklanması da bunun en büyük kanıtı” dedi.

2003 yılından beri Türkiye’ye gelen turist sayısına bağlı olarak elde edilen gelirin 13 milyar dolar'dan 35 milyar dolara yükseldiğine dikkat çeken Berker Bülbüloğlu, sektörün döviz girişi açısından önemine değindi. Turizmde yaşanacak istihdam kaybının diğer sektörleri de olumsuz etkilediğini kaydeden genç iş adamı, bu dönemin en az kayıpla atlatılması için önemli adımlar atıldığını belirtti. Berker Bülbüloğlu, pandemi sebebiyle özellikle yabancı turistlerin ülkemize gelmesinde istenmeyen durumların yaşandığını kaydetti.

2. YARI GELİR ÇOK DAHA YÜKSEK OLACAKTIR

Döviz gelirinin ilk 6 aylık dönem baz alındığından özellikle en çok turistin geldiği temmuz ve ağustos aylarını kapsamadığı için düşük göründüğünü belirten Bülbüloğlu ikinci 6 ay için turizm gelirinin çok daha yüksek açıklanacağını umduğunu belirtti.

TURİZM SEKTÖRÜ BAŞARILI SINAV VERDİ

Bülbüloğlu, Covid 19 ve yangın hadiseleri gibi yaşanan tüm sıkıntılara rağmen turizm sektörü olarak başarılı bir sınav verdiklerini belirtti. Bülbüloğlu, yangın ile alakalı olarak da "Yangınlar başlayınca bir kısım insan paniğe kapıldı, bu yüzden rezervasyon düşüşleri oldu ama sonrasında hızlı toparlandı. Umarım pandemiden tamamen kurtulup yangınların, savaşların, terör olaylarının olmadığı sorunsuz bir sezon ile 2022 yazını çok daha güzel geçiririz” dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN