BİM'in sahibi kim, ne zaman kuruldu? BİM'in açılımı ne?

BİM'in sahibi kim, ne zaman kuruldu? BİM'in açılımı ne?

BİM'in açılımı ve anlamı 'Birleşik İslami Mağazalar' olduğu iddiaları doğru değil. 2021 yılı itibarıyla 81 ilde 9 bin 451 mağazası bulunan BİM'in tam adı 'Birleşik Mağazalar'dır. BİM'in sahibi ise birçok ortaktan oluşurken, şirketin yönetim kurulu başkanlığını (CEO'luğunu) Galip Aykaç yürütüyor. İşte, BİM künyesi...

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM), Türkiye genelinde binlerce şubesiyle her alandan on binlerce ürünü indirimli olarak satışa sunuyor. Ülkemizde market sektöründe en çok kâr elde eden şirket konumda olan BİM, Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor. Fas'ta 2021 yılında 43 yeni mağaza açarak toplam 578 mağazaya, Mısır'da ise 2021 yılı sonunda 300 mağazaya ulaştı.

bim-magaza.jpg

BİM KİMİN?

Türkiye'de BİM'in birçok sahibi bulunuyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı (CEO'su) Galip Aykaç'tır. Şirketin ortakları ve hisse sahipleri ise şöyle:

Merkez Bereket Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.: %15,15
Naspak Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.: %11,30
Diğer: %2,52
Halka açık: %71,03

BİM'İN AÇILIMI NEDİR?

Orta ve dar gelirli vatandaşların uğrak durağı olan BİM'in açılımı bugüne kadar kulaktan kulağa 'Birleşik İstanbul Marketleri' ve 'Birleşik İslami Marketler' olarak yayıldı. Fakat BİM'in gerçek açılımı 'Birleşik Mağazalar A.Ş.' olduğunu belirtelim. Ünlü market zinciri kısaca 'BİM' olarak faaliyet gösteriyor.

BİM NE ZAMAN KURULDU?

Türkiye'nin organize perakende sektöründe pazar payı en yüksek şirket olan Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM); kurucu ortaklar Cüneyd Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mustafa Latif Topbaş, Mehmet Fatih Saraç tarafından 1995 yılında 21 mağazayla başladı.

BİM, temel gıda ve tüketim malzemelerinin yüksek kalite ve en uygun fiyatla tüketiciye ulaştırıyor. 'Yüksek indirim' (hard discount market) modelinin Türkiye'deki ilk temsilcisi olan BİM, portföyünde yaklaşık 750 ürün bulundururken aynı zamanda çok sayıda özel markalı ürünü de müşterilerine sunmayı hedefliyor.

BİM, mağaza sayısı ve cirosunu istikrarlı bir biçimde artırma politikasını 2021 yılında da sürdürdü. 2021 yılında yurt içinde 3 yeni bölge merkezinin yanı sıra 1044 BİM, 37 FİLE şubesi açarak mağaza sayısında yıllık yüzde 12 oranında büyüme kaydetti.

bim-magaza-6.jpg

BİM'İN KAÇ MAĞAZASI VAR?

BİM'in 2021 yılı sonu itibarıyla Türkiye'de toplam 9 bin 451 şubesi bulunuyor. BİM'in alt markası olan FİLE'nin ise 160 mağazası bulunuyor.

BİM, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında Fas ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor. 2021 yılı sonu itibarıyla Fas'ta 497 mağaza, Mısır'da ise 300 mağazası bulunuyor. Üç ülkedeki toplam BİM şubesi sayısı ise 10 bin 489.

BİM, sadece ciro büyüklüğü açısından değil, aynı zamanda 2021 yılı sonu itibarıyla 3 bin 723'ü ofis, 6 bin 437'si depo ve 60 bin 37'si mağazalarda olmak üzere toplam 70 bin 197 kişiye istihdam sağlıyor.

Capital500 araştırmasına göre, 2018 yılında Türkiye'de en çok istihdam sağlayan şirket BİM oldu.

BİM GENEL MERKEZİ NEREDE?

Birleşik Mağazalar A.Ş. (BİM) yönetim merkezinin adresi şöyle: Abdurrahmangazi Mah. Ebubekir Cad. No: 73 Sancaktepe PK: 34887 İstanbul/Türkiye

BİM AKTÜEL ÜRÜNLER

Ürünlerini halkla buluştururken ucuzluğu ve kaliteyi ön planda bulunduran BİM, haftalık olarak her cuma günü müşterilerine 'Aktüel Ürünler' adında çıkardığı konsept dışı ve konsept içi birçok ürünü perakende olarak satışa sunuyor. Bu ürünlerde, gıdadan elektronik aletlere kadar birçok çeşit bulunuyor. BİM aktüel ürünlerini www.bim.com.tr internet adresinden takip etmek mümkün.

1666680.jpg

BİM SATILDI MI?

BİM, Fas'taki şirketi BIM Stores SARL şirketinin hisselerinin yüzde 35'inin satışı için 2020 yılında İngiltere merkezli Blue Investment Holding ile hisse alım satım sözleşmesi imzaladı.

BİM'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Afrika Bölgesinde lider özel sermaye fonlarından biri olan Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yönettiği Blue Investment Holding (özel amaçlı şirket) ile BIM Stores SARLAU (BIM Fas) hisselerinin yüzde 35'inin satışına ilişkin hisse alım-satım sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

2004 yılından bu yana sadece Afrika'ya yatırım yapan Blue Investment Holding'in halen 30'dan fazla Afrika ülkesinde yatırımları bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN