Bingöl'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Bingöl sosyal konutları nerelerde yapılacak? Bingöl Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

Bingöl'de Toki hangi ilçede kaç konut yapacak? Bingöl sosyal konutları nerelerde yapılacak? Bingöl Toki sosyal konutları ilçelere göre dağılımı ve sayısı

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül 2022'de başlıyor. İlk gün sosyal konut başvuru sayısı 865.000'i aştı, konut ve iş yeri başvuruları 10 Ekim'den itibaren başlayacak ve 7 Kasım'da 250.000 konuttan 50.000'i sona erecek. İlk etapta ülke genelinde planlanan İstanbul'da inşa edilecek. Bu ili 18.000 konut ile Ankara ve 12.400 konut ile İzmir takip etmektedir. İlk etapta yapılacak 250 bin konutun yerleri ve konutların yapılacağı mahalleler de açıklandı. TOKİ Bingöl sosyal konutları nerede ve hangi ilçelerde yapılacak sorusunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

Sosyal konut projesinin ilk etabına ait 250.000 adet sosyal konut, 100.000 adet konut arazisi ve 10.000 adet işyeri 2 yılda tamamlanarak hak sahiplerinin kullanımına sunulacak. Projenin ilk etabında 360.000 bağımsız birim yer alacak.

İstanbul'da 50.000, Ankara'da 18.000, İzmir'de 12.500, Gaziantep'te 10.000, Bursa'da 8.650, Konya'da 7.500, 4.500’ü Kayseri'de olmak üzere inşa edilecek. Diğer illerde nüfusa göre farklı miktarlarda konutlar yapılacak.

PEŞİNAT VE VADE

Yüzde 10 peşinatlı konut satışı, 240 ay vadeli sunulacak. Hak sahibinin konutlarında aylık ödemelerinde kalan bakiyeler, memurların son 6 aydaki maaş artış oranı dikkate alınarak, düzenleyici tarafından belirlenen oranda, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez artırılır. İlk dönemsel artışa, sözleşmenin imzalandığı tarihe göre Yönetim Kurulu karar verecektir. Taksit, sözleşme tarihini takip eden aydan itibaren başlayacaktır.

• Toplam 608 bin lira, 2 bin 280 liradan başlayan aylık taksitler ve 240 ay vade ile 2 artı 1 daire sahibi olabilir.

• Toplam 850 bin lira olan 3+1 dairelerin ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 vadede yapılacak.

TOKİ BİNGÖL NEREYE, HANGİ İLÇELERE YAPILACAK?

TOKİ sosyal konut projesinde, hangi il ve ilçelerde birinci fazdan 250.000 konutun yapılacağı belirlendi. Bölgesel bazda en fazla konut yapılacak iller Marmara'da İstanbul, İç Anadolu'da Ankara, Ege’de İzmir, Akdeniz'de Antalya, Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep, Karadeniz'de Samsun ve Doğu Anadolu’da Van olacak. Projenin 1. etabında inşa edilen 250 bin sosyal konut, yıl başında başlayacak ve 2 yıl içinde tamamlanacak. Bingöl'de ilk etapta 800 konut yapılacak. Bingöl'de ilk etapta yapılacak konutların lokasyonları şu şekilde:

 ADAKLI 50 HALK BANKASI

 GENÇ 150 ZİRAAT BANKASI

 MERKEZ 500 HALK BANKASI

 MERKEZ 500 HALK BANKASI

İl projelerinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubeleri ve e-Devlet üzerinden. Banka üzerinden başvurular 14 Eylül - 31 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. E-Devlet başvuruları 28 Ekim'de kapanacak.

e-Devlet'ten başvurulara aşağıdaki bilgiler verilmektedir:

Çevrimiçi başvuruların yoğunluğunun hizmete erişimi engellememesi için kademeli olarak başvurular alınacaktır. TC Kimlik numarasının son hanesi;

• 0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

• 2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

• 4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

• 6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

• 8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

• 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren tüm vatandaşlar taleplerini söz konusu hizmet üzerinden herhangi bir sınırlama olmaksızın iletebileceklerdir.

Başvurular, konut tipi 2 + 1 ve 3 + 1 fark etmeksizin proje bazında yapılacaktır. Hak sahibinin konut tipi ihale sonrası “konut belirleme kurası” ile belirlenecek ve başvuru ücreti 500 TL olacaktır.

Başvurular "Şehit, Terör, Savaş ve Engelli Aileleri", "En az %40 Engelli Vatandaşlar", "Emekliler", "Gençler", 18-30 yaş arası ve "Diğer Adaylar" olmak üzere 5 kategoride kabul edilecektir. Yeterli talep olmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi durumunda adaylara bilgi verilecektir.

Tahsil edilmek istenen dairelerin satış bedeli ihaleye çıkılarak belirlenecektir. Konaklama satışlarının %10'u peşin, 240 ay vadeli ve konaklama teslimini takip eden aydan itibaren ödenecektir.

Hak sahiplerinin konutlarının kalan bakiyesi ve aylık taksit tutarı, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, memurların geçmişte yaptıkları maaş artışları dikkate alınarak devlet tarafından belirlenen oranda artırılır.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

• Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı olan, kendileri, eşleri ve çocukları adına kadastro kütüğüne kayıtlı olmayan, himayesinde bulunan, 18 yaşında, Daha önce TOKİ aracılığıyla ev almamış olanlar, TOKİ aracılığıyla yapılan konutlar için Türk vatandaşları başvurabilir.

• Başvuru sahibi, projenin bulunduğu ildeki yetkili banka şubelerinde kimlik kartı ile “Başvuru ve Satın Alma Taahhüdü” imzalayacaktır.

• Sosyal konut talebi yalnızca bir hane alabilir, birden fazla talep olması halinde talepler geçersiz sayılacaktır.

• Şehit aileleri, harp malulleri ve engelliler ile dul ve yetimler hariç olmak üzere, aylık hane geliri, yemek, ulaşım ve aldıkları tüm yardımlar dahil, İstanbul için en fazla 18.000 TL, tüm ülke için 16.000 TL olma koşulu aranacaktır.

• "Genç" kategorisine 14 Eylül 1992 tarihinden sonra doğanlar başvurabilir.

• “Şehit aileleri, terör, harp ve vazife malulleri” kategorisine TOKİ ve kuruluşların sosyal güvenlik sisteminden “hak sahibi” olarak uygun görülenler başvurabilecek. Bu gruba ait başvurular sadece banka şubelerinden alınacak olup, e-devlet üzerinden evrak işleme alınmayacaktır. Sözleşme aşamasında, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden konut başvurusunun yapıldığı il sınırları içinde 3 yıl ikamet ettiklerini gösteren belge veya ikamet ettiklerini gösterir belge almaları istenecektir. başvurunun yapıldığı ilin nüfusuna kayıtlı belge istenecektir.

• "Emekliler" SGK’dan alacakları emekli kimlik belgesi veya emekli olduklarına dair belge ile başvuru yapabileceklerdir. Emekli bir kişinin emekli olmayan eşi de başvurabilir. Ancak, ölen emeklinin kızının aylık maaşını alması dışında, e-Devlet üzerinden başvuranlar sözleşme aşamasında başvuru yapacaktır.

Engelli vatandaşlar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen nüfus cüzdanı fotokopisi veya nitelikli bir kamu hastanesinin sağlık kurulundan en az %40 engeli bulunduğuna dair geçerli bir rapor ile başvuruda bulunabilecektir. e-Devlet üzerinden başvuran adaylar, sözleşme aşamasında nüfus cüzdanı veya belgesinin bir nüshasını ibraz edeceklerdir.

18 yaş altı engelli çocukların ebeveynleri “engelli” kategorisinden kendi adlarına başvuru yapabilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN