Binlerce Çalışanın Hesabına Yatacak! Resmi Gazete’de Yayınlandı: 65 Bin TL'ye Kadar Ödeme...

Binlerce Çalışanın Hesabına Yatacak! Resmi Gazete’de Yayınlandı: 65 Bin TL'ye Kadar Ödeme...

Milyonlarca sağlık çalışanın beklediği müjdeli haber geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, sabit ek ödeme bekleyen sağlık çalışanlarına sevindiren haber duyuruldu. Artık temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme hizmeti yapılacak. 7 bin 500 liradan başlayacak ve 65 bin liraya kadar çıkacak. Peki kimler ne kadar ödeme alabilecek? İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, 1 Temmuz'dan itibaren ek ödeme düzenlemesi geliyor. Yüz binlerce sağlık çalışanı bu habere sevinirken aile hekimleri ve eczacıların tepkisini çekti. Peki kim ne kadar maaş alacak? İşte haberimizin detayları...

MAAŞ AVANTAJLARINDAN YARARLANCAKLAR

Hükümet tarafından sağlıkçıların maaş konusundaki iyileştirme masada konuşulan konular arasındaydı. Çıkan kararla yönetmelikle 4 konu değişmiş oldu. Artık sağlık çalışanları maaş avantajından da yararlanacak. Hem riskleri hem de görece düşük ödemeleri sebebiyle uzmanlarının kamudan kaçarak, özellerde çalıştığı onkoloji, cerrahi gibi alanlardaki “özellikli işlemler”de tavan ücretleri yükseldi. Genel bütçeye aktarılmasıyla hastanelerin inisiyatifinden çıkan ve her ayın 15’ine sabitlenerek, gecikmelerin de önüne geçilen sabit ödemeyle, farklı illerdeki hekim maaşları arasındaki fark kapandı.

a3-51.jpg

Öte yandan üniversitelerde hocalık yaparak eğitim veren profesör ve doçentler de en yüksek kat sayıdan yararlandırılan grup olarak, uzman kadrolarındaki eksiklikler için bir adım daha atılmış oldu. Hekim açığı dışında, bir düzenleme de “normal doğum teşvik”i için yapıldı.

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Kafalarda en çok sorulan soru ise 'Kimin maaşı ne kadar arttı?' sorusu oldu. İşte kıdem kıdem maaş artış oranları;

  • En yüksek taban ek ödemeler ve teşvik ödeme katsayısı eğitim görevlisi kadrosu olanlar ve uzman hekimlere tanındı.
  • Uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekim maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzman maaşı da 27 bin TL’yi bulacak.
  • Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
  • Hemşirelerin maaşı 800 TL’lik ek ödemeyle 10 bin TL’nin üzerine çıktı.
  • Hekim dışı sağlık personeline derece, unvan ve kademelerine göre 400 TL ile 10 bin TL arasında düzenleme;

a2-79.jpg

AKTİF OLARAK ÇALIŞMA ZORUNLULUĞU

Gelen yönetmelikle ek ödeme, personellerin aktif olarak katkı sağladığı sürece verilecek. Saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarının istirahat süreleri, resmi tatil günleri, idari ve nöbet izinleri, yılda 7 günü geçmeyen kısa süreli hastalık rapor süreleri, heyet rapor süreleri, yılda en fazla iki defa görevlendirme suretiyle kendi alanı ile ilgili etkinliklere katılan personelin yılda 10 günü geçmeyen süreleri, meslek hastalığı dolayısıyla alınan hastalık izin süreleri, “çalışılmış gün” olarak kabul ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN