Bir garip kira hikayesi: Oğuz Demir duyanları şaşkına çeviren olayı böyle anlattı

Bir garip kira hikayesi: Oğuz Demir duyanları şaşkına çeviren olayı böyle anlattı

Ekonomist ve KARAR yazarı Doç. Dr. Oğuz Demir, başından geçen bir garip 'kira' hikayesini anlattı. Demir, 10 yıl boyunca oturduğu evin kendisi kiracıyken yüzde 108, kendisi evden çıktıktan sonra ise yüzde 477 arttığını hesapladı...

Ekonomist ve gazetemiz yazarı Doç. Dr. Oğuz Demir, ev kirasıyla ilgili başından geçen ilginç bir hikâyeyi sosyal medya hesabından anlattı.

Demir'in kiracısı olduğu evin 10 yılda sadece yüzde 108 artarken kendisi ayrıldıktan 3 yıl sonra yüzde 477 olması kendisini de okuyanları da şaşkına çevirdi.

Ekonomi yönetiminin fiyatların artışından sorumlu olmadığını ifade etmesine esprili bir şekilde gönderme yapan Demir, evin değerinin artmasının kendisinin evde oturması olduğuna kanaat getirdiğini açıkladı.

2008'DE 1300 TL, 2022'DE 15 BİN TL

2008'in Aralık ayında Mecidiyeköy'deki Cevahir AVM'nin tam arkasında bir 3+1 daireye taşındığını aktaran Demir, o dönem bu eve 1300 TL kira fiyatı biçildiğini ve bu fiyatın biraz pazarlıkla 1250 TL'ye indirildiğini söyledi.

Evde 10 yıl oturduğunu belirten Demir, eve kiracı olarak girdikten neredeyse tam 10 yıl sonra, Eylül 2018'de Rusya'ya gitmek için çıktığında 2600 TL kira ödediğini aktardı. Demir bu fiyatın 10 yılda yüzde 108 artış demek olduğunu ifade etti.

YAKLAŞIK 500 KAT ARTIŞ!

Hafta sonu yürüyüş yaparken 3 yıl önce ayrıldığı evin önünden geçtiğini belirten Demir, evin tekrar satılık olduğunu görünce merakına dayanamayıp emlakçıyı aradığını belirtiyor.

Emlakçıdan fiyatı öğrenen Demir, "Bu kadar kirası artacak ne özelliği vardı acaba evin" diye uzun uzun düşündüğünü ifade ediyor.

"AKLIMA HİÇBİR ŞEY GELMEDİ"

"Aklıma hiçbir şey gelmedi" diyen Demir, "Ekonomi yönetiminin de bir kabahati olmadığına (!!!!) göre evde bir süre benim oturmuş olmamın kirayı bu kadar zıplattığına karar verip kendi kendime mutlu oldum. Hoşgeldin Pollyana" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN