Bir modelin daha dizel fişi çekildi

Bir modelin daha dizel fişi çekildi

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçların kullanımı artıyor. Türkiye’de hibrit araçların kullanımı yüzde 18’den 34’e çıktı. Dizel araç düşünenlerin payı ise yüzde 73’ten 59’a düştü. Markalar da birbiri ardına elektrikli modelleri pazara sunarken, dizellerin fişini çekmeye başladı. Bunun en son örneğini ise Honda, CR-V ile verdi. Hibrit motorla pazara sunulan modelin artık dizel seçeneği olmayacak.

ALİ YILDIRIM/İSTANBUL

Otomotiv sektörü yeni bir döneme doğru direksiyon kırıyor. Sektör elektrikli araçlara doğru iyice yönelim gösterirken, dizelin modellerin de tek tek fişi çekiliyor. Bu sistemin son ürününü ise geçtiğimiz günlerde Türkiye lansmanı gerçekleştirilen Honda tarafından yapıldı. Avrupa’da satışa sunulan ilk hibrit SUV sloganıyla yola çıkan yeni CR-V Hybrid, i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) teknolojisi ile dikkat çekiyor. Honda’nın bugüne kadar dünyada 3 milyona yakın hibrit araç sattığını belirten Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura “Türkiye’de hibrit araçların algılanması hızla arttı. 2016 ve 2018 sonuçlarına göre, hibrit araç seçeneğini düşünenlerin oranı yüzde 18’den yüzde 34’e yükselirken, dizel oranı yüzde 73’ten yüzde 59’a düştü. Bu verilerin, hibrit teknolojisinin önümüzdeki dönemi belirleyeceği en önemli göstergeler olduğuna inanıyoruz. Honda olarak insana verdiğimiz değeri, insanlığı daima ileri taşıyarak gösteriyoruz. Tıpkı 1999 yılında hibrit teknolojisini Avrupalı kullanıcıların, 2007 yılında ise Türk kullanıcıların hayatına ilk katan marka olmamız gibi. O günden beri, süper spor modelimiz NSX de dahil olmak üzere hibrit otomobil sayımız hızla artmaya devam ediyor. CR-V Hybrid modelimizi bizim 2030 global vizyonumuz kapsamında çok önemli bir kilometre taşı olarak görüyoruz. İlk defa CR-V Hybrid’te kullandığımız i-MMD motor teknolojisi ile yeni bir dönem başlatıyoruz” dedi. 

19-07/21/h.jpg

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, SUV segmentine öncülük eden Honda CR-V’nin hibrit modelinde önemli bir teknolojinin öne çıktığına dikkat çekti. Kılıçer “Honda’ya özgü i-MMD teknolojisi ile yola çıkan ilk araç Honda CR-V Hybrid oldu. Honda CR-V Hybrid, elektrik motoru devredeyken benzinli motorun elektrik üretmesini sağlayan bu teknoloji sayesinde yakıt ve elektrik enerjisini en verimli şekilde kullanmayı sağlıyor. Elektrikli, hybrid ve benzinli sürüş olmak üzere üç farklı mod arasında otomatik olarak geçiş yapılmasını sağlayan i-MMD teknolojisi, manuel geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu da Honda CR-V Hybrid’i klasik hibrit araçlar arasında farklı kılıyor” şeklinde bilgi verdi. 

ŞEHİRİÇİNDE 5.1 LİTRE TÜKETİYOR

Yeni hibrit CR-V’nin kalbinde 2.0 litrelik benzinli motor görev yapıyor. Elektrik destekli bu motorun benzinli ünite ile birlikte toplam gücü 184 beygir iken torku da 315 Nm olarak hesaplanmış. Benzinli motor ve biri elektrik jeneratörü olmak üzere iki adet elektrik motorunun bir arada kullanılmasını sağlıyor. Bin 743 kilogram ağırlığındaki araç 0’dan 100 kilometre hıza 9.2 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 180 kilometre. Aracın asıl hüneri tüketiminde gizli. 100 km’de şehiriçinde 5.1 litrelik tüketime imza atan model, ortalama da ise 5.5 litrelik tüketimi yol bilgisayarına yansıtıyor. CR-V hibritin bagaj hacmi 497 litre. Koltuklar yatırıldığında bu alan bin 683 litreye kadar çıkabiliyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN