Bitcoin İsviçre’ye dönüşmesin

Bitcoin İsviçre’ye dönüşmesin

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dijital para birimlerinin terör örgütleri ve suç şebekeleri tarafından kullanılması nedeniyle riskli olduğunu söyledi. Mnuchin, G20 üyeleri ile Bitcoin kripto paraların ‘İsviçre banka hesaplarına’ dönüşmemesi için çalışacağını söyledi.

Washington Ekonomi Kulübünün düzenlediği panele katılan, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dijital para birimleri konusunda en büyük riskin terör örgütleri ve suç şebekelerinin kripto para birimlerini kötü işleri için kullanması olduğunu belirterek, ülkesinin diğer G20 üyeleri ile Bitcoin gibi dijital para birimlerinin ‘İsviçre banka hesaplarına’ dönüşmemesi için çalışacağını bildirdi. Mnuchin, yeni vergi düzenlemesine, borç tavanına ve dijital para birimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Kısa süre önce ABD Başkanı Donald Trump’ın imzasıyla yasalaşan vergi indirimlerinin nihayetinde bütçe açısından nötr olacağını savunan Mnuchin, vergi gelirlerinin hızlanan büyüme sayesinde 1 trilyon dolardan fazla artacağını ve bunun vergi indirimlerini dengeleyeceğini ifade etti. Mnuchin, federal hükümetin yeni vergi yasasını uygulayabilmesi için vergi uzmanlarına ihtiyaç duyduğunu belirtirken, Kongrenin süresi dolan borçlanma limitini yükseltmesinin söz konusu işe alımlar açısından da önem arz ettiğini vurguladı. Öte yandan Finansal İstikrar Komitesinin 34. Toplantısı’nın ardından kripto paralara dair uyarılarda bulunuldu. Dolaşımda olduğu piyasanın herhangi bir resmi otorite ya da garantör kurum tarafından denetlenme imkanı olmadığından, bazı kişilerce yatırım aracı olarak görülen kripto paranın aynı zamanda yasa dışı faaliyetlerde de kullanılabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilen açıklamada, “Tüm bu hususlar çerçevesinde, kripto paralar ile ilgili işlem yapan kişilerin herhangi bir zarara uğramamaları için dikkatli olmaları ve kripto paralar ile ilgili işlem yaptıklarında bahsi geçen olası olumsuzluklarla karşılaşabileceklerinin farkında olmaları gerekmektedir.” uyarısında bulunuldu. Üst üste gelen açıklamaların da etkisiyle Bitcoin’in fiyatı 13-14 bin dolar seviyelerinde hareket ediyor.

‘1.800 DOLARA DÜŞEBİLİR’

Wall Street’te bir danışmanlık firması olan Quinlan & Associates tarafından yayınlanan raporda, Bitcoin fiyatının 2018 yılının Aralık ayına dek 1,800 dolara inme durumunun taslağı çizildi. Raporda, “Üretim maliyeti ve değer saklama aracı yaklaşımlarını kullanarak yaptığımız Bitcoin değerlemesinde, sanal paranın bir varlık olarak değeri sırasıyla 2 bin 161 ve 687 dolar olarak sonuçlandı. Bitcoin’e bir para olarak değer biçerken, sanal paranın hem yasal satış işlemlerindeki hem de kara Borsadaki kullanımını hesaba kattık. Uyguladığımız testler sonucu, 1 Bitcoin’in fiyatını 1,780 dolar olarak hesapladık” ifadesi kullanıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN