Bitcoin'de haftalar sonra bir ilk! Kripto para piyasalarını bundan sonra ne bekliyor?

Bitcoin'de haftalar sonra bir ilk! Kripto para piyasalarını bundan sonra ne bekliyor?

Kış mevsiminde esaslı bir gerileme yaşayan Bitcoin son günlerde 25 bin dolar sınırına dayandı. Öte yandan Korku ve Açgözlük Endeksi ise 17 hafta sonra ilk kez nötr bölgeye geldi. Bitcoin'de artış devam ederken Ethereum ve diğer kripto paraları neyin beklediği merak ediliyor.

Yatırımcıların hatta bazı ülkelerin tüm varlıklarını yatırmak noktasına kadar gittiği Bitcoin'in kış aylarında yaşadığı sert düşüş endişelere neden olmuştu. Çok sayıda yatırımcının umudunu hiçbir zaman kesmediği Bitcoin aylar sonra yeniden hızlı bir yükseliş trendi yakalamayı başardı.

Bitcoin'de yükseliş devam ederken Korku ve Açgözlülük Endeksi ise 17 hafta sonra nötr bölgeye girdi. Cuma ve cumartesi günü yüzde 1.96 yükselen Bitcoin, hala 25 bin dolar sınırının altında olsa da 12 Haziran'dan bu yana ilk kez 24 bin dolarlık destekte kalmayı başardı.

Endekste 17 hafta sonra bir ilk

Shiftdelete.net'in haberine göre Bitcoin’deki artış devam ederken, Korku ve Açgözlülük Endeksi’nde 17 hafta sonra bir ilk yaşandı.

24 bin doları gören BTC, Korku Endeksinde 42/100’den 46/100’e yükseltti. Bu yükseliş ise popüler kripto paranın nötr bölgeye girmesini sağladı.

Endeksteki puanın artması, yatırımcıların BTC’ye güvenini ve tüketici duyarlılığını yansıtıyor. Geçtiğimiz gün 23,600 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, halihazırda 24,510 dolar civarında geziniyor. Bu seviye ise BTC’nin yaklaşık iki ay sonra ilk kez 24 bin doları gördüğüne işaret ediyor.

Düşüş eğilimi göz ardı edilmemeli

En son 6 Nisan tarihinde nötr bölgede olan Bitcoin, ABD’nin enflasyon beklentisi rakamlarından destek alıyor. Özellikle küçük yatırımcıların dolar yerine Bitcoin gibi kripto paraları tercih etmesi fiyatının artmasına yol açıyor.

Kripto paralarda yaşanan dalgalanmaların durulduğu düşünülüyor. Bitcoin’in adım adım artması ve 25 bin dolara dayanması da bunun bir göstergesi. Ancak ekonomistler, Bitcoin için iki büyük direnç noktası olduğunu (25.010 ve 25.500 dolar) söylüyor. BTC’nin düşüş eğiliminde olduğu da göz ardı edilmemeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN