Bloomberg'den Varlık Fonu iddiası: Uluslararası piyasalardan borçlanacak

Bloomberg'den Varlık Fonu iddiası: Uluslararası piyasalardan borçlanacak

Türkiye Varlık Fonu, gelecek yıl uluslararası tahvil piyasalarından borçlanmayı planlıyor. Bloomberg'in iddiasına göre, ihracın 2020'nin ilk yarısında yapılması öngörülüyor.

Türkiye Varlık Fonu, yurt dışı piyasalardan borçlanmayı planlıyor. Peki, bu ne anlama geliyor? Sözcü gazetesinin Bloomberg'den aktardığı habere göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin borçları dışında, Türkiye Cumhuriyeti devletine ait kamu şirketlerinden oluşan Varlık Fonu da tahvil piyasalarından borçlanacak.

Konuya yakın kaynaklara göre ihraç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin değerlendirmelerinin alınmasından sonra gerçekleştirilecek.

Türkiye Varlık Fonu, ihraç öncesi tamamlanması gereken finansal raporları için uluslararası bir danışmanlık şirketinden yardım alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN