Boğa piyasası gram altının canına okuyacak! Gram altın tarihin en büyük...İslam Memiş "Sakın" dedi tarih verdi

Boğa piyasası gram altının canına okuyacak! Gram altın tarihin en büyük...İslam Memiş "Sakın"  dedi tarih verdi

Mayıs ayında ateşlenen piyasalarda yükseliş devam ediyor. 20 Mayıs 2022 Cuma gününe gram altın 958 TL ile giriş yaparken, dolar ise 17 seviyelerini kırmaya başladı. İsabetli piyasa tahminleri ile bilinen Piyasa Analisti İslam Memiş, dolar ve altında yaşanacak son seviyeyi tarih vererek açıkladı. İşte elinde dolar ve altın olanları yakından ilgilendirecek o değerlendirmeler.

Güne hızlı bir giriş yapan altın ve dolar yükseliş trendini devam ettirirken, Dolar kuru 16 liranın eşiğini kırmaya az kaldı. Gram altın ise gram altın fiyatı 958 lirayı dayandı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise altındaki yükselişin devam edeceğini ve Haziran ayında yeni bir seviyeye ulaşacağını söyledi.

632x314-canli-gram-altin-ne-kadar-ceyrek-altin-ne-kadar-cumhuriyet-altini-tam-altin-ve-daha-fazlasi-22-aralik-2021-guncel-altin-fiyatlari-1640144306671.jpeg

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ALTIN DALGALANMALAR OALCAK"

Döviz ve altında yaşanan bu hareketlilik yatırımcı için fırsat olarak değerlendirilirken, altın ve doların yükselişine devam edip etmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki altın fiyatları ne kadar olacak, altın alım için bir fırsatı doğar m? Altın eski düşük seviyelerine geriler mi? Altın ve dolar satışı yapılır mı? Dolar kuru kaç liraya kadar çıkar? İşte İslam Memiş tüm merak edilenleri Youtube yayınında cevapladı. İslam Memiş son piyasa değerlendirmesini açıkladı. Altın yükselmesiyle satış yapan yatırımcıları Sakın diye uyaran Memiş, şunları kaydetti:

"Bu haftalık süreçteki dalgalanmalar geçici. Önümüzdeki hafta kar satışıyla hafif gerileyen bir altın olacak. Ancak Haziran ayı itibariyle bir boğa piyasası göreceğiz. Dolarda teknik olarak yaşanacak düzeltme hareketleri altının gram fiyatına yansır, bu da 'düşüyor satalım' korkusunu gündeme getirmemeli. Birincisi makas aralığı var. Ekranda gördüğünüz rakamların üzerinde alacağınız için buradan satarak yeniden yerine koyarım mantığını unutun. Kolay satarsınız ama makas aralığından dolayı kazanmadan belki de zararına yerine koyabilirsiniz. Kısa vadeli bu süreci değerlendirmek için konuşuyorum."

ALTIN ZİRVE TARİHİ MEMİŞ'TEN GELDİ

Kısa vadeli al-sat yapanları her defasında uyaran Memiş, Haziran ve Temmuz aylarını bekleyerek, varlıklarımıza sahip çıkmak gerekiyor" diyerek,

"Nisan ayı final ayıdır, nisan ayından itibaren 900 lira seviyesinin altında altın göremeyeceksiniz. Nisan ayını final ayı olarak değerlendiren arkadaşlar nefsine mukayyet olsun Temmuz ayına kadar beklemeyi tercih etsin. Şu anda artık satışlar, düşüşler başlayacak öngörüm yok. Gram altını 900 lira altında alım yapanlar 940 lira oldu diye satarsanız yeniden yerine koyamazsınız. 30-40 liralar bir şey değil. Küçük hesaplarla işlem yapmayın. Temmuz ayında 1000 lira ataklarını göreceğiz. Benim nazarımda gram altında daha yükseliş başlamadı. Gram altın 1200 lirayı kırmadan gram altın yükselişte demeyeceğim" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN