Borçlanma ile EYT'li olabilirsiniz! Bunu kimse bilmiyor... Milyonlarca kişiye büyük müjde

Borçlanma ile EYT'li olabilirsiniz! Bunu kimse bilmiyor... Milyonlarca kişiye büyük müjde

Son dakika EYT haberleri... Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için beklenen müjdeli haber verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'de yaş sınırının kalktığını duyurmasının ardından binlerce kişi SGK il müdürlüklerine akın etti. En çok merak edilen sorulardan biride günü dolmamış EYT'lilerin ne yapacağı? Günlerdir merak edilen soruya cevap geldi. Peki 2023’te kim ne kadar emekli maaşı alacak? En düşük emekli aylığı ne kadar olacak? İşte EYT son dakika haberinin detayları…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde beklenen haber geldi. EYT'de yaş sınırı kaldırıldı. Gelen haberle birlikte milyonlarca kişi SGK il müdürlüklerine akın etti. EYT ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların en merak ettiği soru ise günü dolmamış EYT'lilerin ne yapacağı oldu. Merak edilen soruya yanıt geldi. Milyonlarca kişiye büyük müjde. Borçlanma ile EYT'li olabilirsiniz. Kimse bilmiyor ancak bunu yapmanız yeterli olacak. Peki 2023'te en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak? Günü dolmayan EYT'liler ne yapacak? İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları...

EYT'DE YAŞ SINIRI KALKTI

EYT'de kritik düğüm çözüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yaptığı açıklamada EYT'de yaş sınırının ortadan kalktığını söyledi. Bu açıklama sonrası binlerce kişi SGK ilk merkezlerine akın etti. Kafalarda ise EYT sürecinin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. Çoğu kişi ne yapacağını bilemez oldu ancak uzmanlardan detaylı bilgiler gelmeye devam ediyor. En çok merak edilen sorulardan biri ise 'EYT'de günü dolmayanlar ne yapacak?' sorusu oldu.

EYT'DE GÜNÜ DOLMAYANLAR NE YAPACAK?

Sözcü'de yer alan habere göre, sigortalı çalışmaya başlamadan önce askerlik yapmış olan ve sigorta başlangıç tarihi 9 Eylül 1999-8 Mart 2001 tarihi arasında olanlar 18 aylık askerlik borçlanması yaptıklarında, sigorta başlangıç tarihi borçlandıkları süre kadar geriye çekilecek. Sadece sigorta başlangıcını 8 Eylül 1999 tarihine çekecek şekilde borçlanmaları yeterli bulunuyor.

dfbdfbdf-3.jpg

1 OCAK İTİBARİYLE ZAM GELDİ

Yeni asgari ücretin açıklanması ile beraber 2023 yılında yapılacak borçlanmalar 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 54,6 artacak. Yılın bitmesine artık son saatler kala uzmanlardan vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları uyarısı yapıldı. Yeni yılda borçlanmalar şu şekilde olacak:

2023 GÜNCEL BORÇLANMA RAKAMLARI

ASKERLİK BORÇLANMASI

  • GÜNLÜK: 69,02 TL
  • ZAMLI: 107 TL
  • 180 GÜNLÜK: 14,423 TL
  • ZAMLI: 19,260 TL
  • 450 GÜN: 31,059 TL
  • ZAMLI: 48,150 TL

DOĞUM BORÇLANMASI

  • 1 ÇOCUK: 49,694 TL
  • ZAMLI: 76.320 TL
  • 2 ÇOCUK: 99,338 TL
  • ZAMLI: 153,007 TL
  • 3 ÇOCUK: 149,083 TL
  • ZAMLI: 223.587 TL

fgngfnf-1.jpg

EYT'NİN MALİYETİ NE KADAR?

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin maliyeti hakkında önemli bilgiler verdi. Rakam vererek açıklayan Bakan Bilgin, "Türkiye, EYT maliyetini karşılayabilecek bütçeye sahip. Maliyet 100 milyar lira…" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN