Brent petrol 100 doların altına düştü sürücülerin yüzü güldü! Brent petroldeki düşüş bu gece benzin ve mazota yansıyacak!

Brent petrol 100 doların altına düştü sürücülerin yüzü güldü! Brent petroldeki düşüş bu gece benzin ve mazota yansıyacak!

Brent petrol fiyatlarında beklenen düşüş sonunda gerçekleşti. 130 dolara çıkan brent petrol varil fiyatı, 100 doların altına düşerek sürücüleri sevindirdi. Brent petrolde yaşanan düşüş bu gece benzin ve mazot fiyatlarına da yansıyacak.

Ekonomide yaşanan sorunlar ve resesyon beklentilerinin ardından petrol fiyatları son altı ayın en düşük seviyelerine indi. Bu doğrultuda benzinin litresine 1,05, motorinin litresine de 75 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. Dünyadaki olumsuz ekonomik veriler ile resesyon beklentilerinin ardından petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Dün 102,41 doları gören brent petrol bugün günü 96,78 dolarla kapattı.

Brent petroldeki düşüş devam ediyor

Son verilere göre bugün akşam saatlerinde brent petrol varil fiyatında %0,23 oranında düşüş yaşanarak 96,55 dolar seviyelerine indi. Aynı dakikalarda Batı Teksas Türü (WTI) ham petrol varil fiyatı ise 90,50 doları gördü. Bu gelişmenin ardından brent petrol varil fiyatı, son altı aydaki en düşük seviyeye indi.

Petrol ile döviz kuruna göre fiyatı değişen akaryakıtta ise 27 Temmuz günü 50 kuruş indirim olmuş ve ardından 30 Temmuz tarihinde geçerli olacak şekilde LPG'nin litresine 30 kuruşluk zam yapılmıştı.

 akaryakıt indirimi

Benzin ve mazota zam geliyor!

Brent petrolde yaşanan düşüş sonrasında LPG, motorin ile benzin fiyatlarının düşmesi beklenirken, sektördeki kaynaklar bu gece benzinin litresine 1,05 TL, motorinin litresine ise 75 kuruş indirim geleceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN