Brent Petrol Çakıldı, Akaryakıt Fiyatlarına Peş Peşe İkinci İndirim Haberi Geldi! Tabelalar 22 TL'nin Altına İnecek

Brent Petrol Çakıldı, Akaryakıt Fiyatlarına Peş Peşe İkinci İndirim Haberi Geldi! Tabelalar 22 TL'nin Altına İnecek

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte 140 dolara kadar yükselen Brent petrol varil fiyatı, Ağustos ayında düşüş trendine girdi. Ağustos ayıyla birlikte 100 doların altına kadar düşen Brent petrol 98 dolara kadar geriledi. Petrol fiyatlarındaki bu sert düşüş akaryakıt fiyatlarına peş peşe indirim haberi olarak yansıyor. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorin fiyatlarına indirim gelmişti. Sektör kaynaklarından gelen son dakika bilgisine göre bir indirim daha geliyor. İşte 9 Ağustos güncel fiyatlar...

Brent petrol Rusya-Ukrayna savaşı ve yaşanan jeopolitik krizlerle birlikte 140 dolarlara kadar çıkmış ve rekor seviyelere ulaşmıştı. Atılan adımlar ve yaşanan son gelişmelerle Brent petrol adeta çakıldı. Ağustos ayıyla birlikte düşüşe geçen Brent petrol 98 dolara kadar geriledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte akaryakıta peş peşe indirim haberleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde benzin ve motorinin litresine indirim gelmişti. Sektör kaynaklarından alınan son dakika haberine göre motorine 10 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 TL'lik indirim geliyor. Peki 9 Ağustos Salı günü benzin, motorin ve LPG fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine indirim geliyor mu? Motorinin litresine ne kadar indirim geliyor? İşte 9 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları... 

BRENT PETROL BUGÜN KAÇ DOLAR?

Rekor seviyelere ulaşan Brent petrol, Temmuz ve Ağustos aylarıyla birlikte düşüşe geçti. Geçtiğimiz hafta 100 dolar seviyelerinde dalgalanan Brent petrol 9 Ağustos 2022 Salı gününe 98 dolardan başladı. 

a2-53.jpg

SON DAKİKA! MOTORİNE PEŞ PEŞE İKİNCİ İNDİRİM 

Jeopolitik krizlerin azalması ve savaşın durulmasıyla petrol fiyatlarındaki ateş söndü. 100 doların altına kadar düşen Brent petrolde uzmanlar 80-85 seviyelerini beklediklerini belirtiyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını yakın takibe aldı. Beklenen haber ise geldi. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere indirim geleceği öğrenildi. İndirimin motorin için olacağı ve miktarın ise 1 TL olacağı belirtildi. Benzin litre fiyatında ise değişiklik beklenmiyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu benzinin litresi 2 lira 23 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 15 kuruş düşmüştü.

a1-74.jpg

9 AĞUSTOS GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.41 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,41 TL'ye düşmesi bekleniyor)
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.46 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,46 TL'ye düşmesi bekleniyor)
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.52 TL (10 Ağustos'tan itibaren 22,52 TL'ye düşmesi bekleniyor)

9 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 TL
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 TL
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 TL

9 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN