Brent petrol Ocak ayı seviyesini gördü! Akaryakıtta büyük indirim bekleniyor

Brent petrol Ocak ayı seviyesini gördü! Akaryakıtta büyük indirim bekleniyor

Akaryakıt fiyatları halen merak içerisinde araştırılmaktadır. Son gelen haberlere göre Brent petrolün fiyatı Ocak ayı seviyesine geri döndü. Petrol fiyatları, bazı ülkelerdeki merkez bankalarının faiz oranlarını artırması ve sıkı para politikası uygulamalarının ardından 80 doların altında seyretti. Son piyasa verilerine göre Brent petrol fiyatları Ocak 2022'den bu yana en düşük seviyesini gördü. İşte konuyla ilgili detaylar...

Brent petrolü, Fed'in diğer ülkelerdeki faiz oranlarını artırma kararı ve sıkı para politikası sonrasında düştü. Fiyatı hızla düşen petrol, Ocak ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Rusya-Ukrayna savaşından sonra yükselen akaryakıt fiyatlarının düşmesi bekleniyordu.

Sektör yetkililerinden gelen son haberlere göre akaryakıtın 1.5-2 Türk Lirası indirime girmesi düşünülüyor.

Son haberlere göre ülkemizde akaryakıt fiyatları en son 20.9'da düştü. Dizel fiyatları 1 lira 75 kuruşa düşürüldü. Ancak diğer yakıtlar için herhangi bir indirim kararı alınmamıştır. Bu düşüşün ardından benzin grubuna indirim bekleniyor.

OCAK AYI SEVİYELERİNE İNERSE

Brent petrol fiyatı Ocak 2022'deki seviyesine düştü. Türkiye'de Ocak 2022'de bir litre benzin 12.98 Türk Lirasına, bir litre motorin 12.80 Türk Lirasına satılmıştı. LPG fiyatıysa 8.80 Türk Lirasıydı. Akaryakıt temsilcilerinden alınan bilgiler kapsamında, akaryakıt fiyatlarında önemli bir düşüşün olacağı düşünülüyor.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakası benzin litre fiyatı: 19.23 Türk Lirası

İstanbul Anadolu Yakası motorin (mazot) litre fiyatı 23.12 Türk Lirası

İstanbul Anadolu Yakası LPG litre fiyatı 10,73 Türk Lirası

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN