Brent petrolde düşüş başladı, akaryakıta dev indirim! Depoyu fullemek için o tarihi bekleyin: İşte güncel fiyatlar

Brent petrolde düşüş başladı, akaryakıta dev indirim! Depoyu fullemek için o tarihi bekleyin: İşte güncel fiyatlar

Son dakika akaryakıt haberleri... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yılla beraber yükselişe geçen Brent petrolde ibre yön değiştirdi. Petrol fiyatları Çin'de yaşanan gelişmeler ve piyasada hakim olan resesyon korkusunun etkisiyle düşüşe geçti. Bu doğrultuda beklenen indirim haberi geldi. Peki 4 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına gelen zam ve indirim haberleri vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta benzinin litresine zam gelmiş ve tabelalar değişmişti. Gelen zammın ardından beklenen indirim haberi geldi. Petrol fiyatların Çin'de yaşanan gelişmeler ve piyasalarda hakim olan resesyon korkusu ile düşüşe geçti. Petrol fiyatlarının düşmesiyle akaryakıt fiyatlarına indirim göründü. Peki benzin ve motorin fiyatlarına indirim mi geliyor? 4 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? İşte 4 Ocak 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

PETROL FİYATLARI YENİ YILA KAYIPLA GİRDİ

Yeni yılla beraber düşüşe geçen petrol fiyatlarında son dakika gelişmeleri peş peşe gelmeye devam ediyor. ABD'de görülen resesyon öngörüleri, Çin'de artan Covid-19 vakaları ve ılıman geçen kış, talebe dair endişeleri artırdı. Petrol fiyatları, dünkü seansta küresel ekonominin durumu nedeniyle zayıf talebe dair endişelerle yüzde 4’e yakın gerilemesinin ardından bugün de kayıp verdi.

ÇİN'DE YAŞANAN VAKA ARTIŞI FİYATLARI ETKİLEDİ

Fiyatlarda yaşanan düşüşlerde birçok neden bulunurken en etkili olanı ise Çin'de yaşanan koronavirüs vaka artışları oldu. Vaka sayılarında yaşanan artış endişeleri tekrardan tetikledi. ING Grup emtia stratejisti Warren Patterson konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Çin’de artan Covid enfeksiyonları, kısa vadede talep üzerinde baskı oluşturabilir." açıklamasında bulundu.

fdvfdvdf.jpg

RESESYON KORKUSU PİYASALARI BASKI ALTINA ALDI

Aynı zamanda ABD ve Avrupa öngörülen enerji krizi korkusu endişesinin azalmasıyla petrol fiyatlarında yaşanan fiyat baskısı azaldı. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu bastırmak için faiz oranlarını artırması nedeniyle ABD’de resesyonun daha olası hale geldiğine ilişkin korkular da fiyatların düşüşüne katkıda bulundu.

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM!

Petrol fiyatlarında yaşanan bu düşüş sonrası milyonlarca kişi 'Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Alınan bilgilere göre benzin ve motorine büyük bir indirimin geleceği ancak tarihin henüz paylaşılmadığı öne sürüldü.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 81,81 dolardan işlem görüyor. Dün 86,66 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 82,1 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün kapanışa göre yüzde 0,35 azalarak 81,81 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 76,59 dolardan alıcı buldu.

4 OCAK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 19,45 TL
  • İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22.03 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,57 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 19,44 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 22.07 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.83 TL

dfbdfb-13.jpg

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,67 TL
  • Motorin fiyatı: 22,21 TL
  • LPG fiyatı: 10,83 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,66 TL
  • Motorin fiyatı: 22,31 TL
  • LPG fiyatı: 10,58 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN