Bu fırsat kaçmaz: Sigortası olmayan ev hanımlarına 1000 TL devlet yardımı! O şartlara sahipseniz kaçırmayın

Bu fırsat kaçmaz: Sigortası olmayan ev hanımlarına 1000 TL devlet yardımı! O şartlara sahipseniz kaçırmayın

Artan fiyatlar nedeniyle pek çok aile geçim sıkıntısı yaşarken bir iyi haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık ihtiyaç sahibi ve ev kadınlarına 1000 lira destek vereceğini duyurdu. Sigortasız ve çocuklu ev kadınları e-devlet portalı üzerinden yardım başvurusu yaparak destekten yararlanabilir. İşte bin liralık devlet yardımı için detaylar ve şartlar.

Yardıma muhtaç aileler ve ev kadınları için düğmeye basan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şartları karşılayan kişilere devlet desteğinde bulunacak. Çocuklu ve sigortasız ev kadınlarına 500 ila 1000 lira arasında para yardımı yapılacak. İşte merak edilen detaylar.

para.jpg

EV KADINLARINA 1000 LİRA DEVLET DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ev kadınları için düğmeye bastı. Aileye katkı sağlamak için başlatılan yardımlar e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Peki kimlere 1000 lira devlet desteği sağlanacak? Şartları nelerdir? İşte herkesin merak ettiği o detaylar.

İLK ŞART SİGORTASIZ OLMAK

Başvuru yapacak ev kadınlarında aranan ilk şart sigortasız olmaları. Bu ilk şarkı karşılayan ev kadınlarına giyim, yakacak ve eşya yardımı olarak verilecek. Annelere yapılacak olan bu yardımı almak için hizmet binaları ya da e-devlet üzerinden başvuru yapılmaktadır.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILMAKTADIR

Kimlik bilgileriyle e-devlet sistemine girdikten sonra a Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına girin. Daha sonra Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu yazan kısma tıklayın. Karşınıza çıkan başvuru seçeneğine tıklayarak başvurunuzu tamamlayın.

DEVLET DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Devlet desteğinden yararlanmak için; TC vatandaşı olmak, işsiz olmak, Sigortalı olmamak, Aile gelirinin Muhtaçlık seviyesinin altında olması ve çocuk sahibi olmak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN