Bu veriler hesapta yoktu! Asgari ücret sil baştan değişiyor: Yeni asgari ücret bu rakama çıkıyor

Bu veriler hesapta yoktu! Asgari ücret sil baştan değişiyor: Yeni asgari ücret bu rakama çıkıyor

Kritik enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında asgari ücret artış hesaplamaları tekrardan güncellendi. 5 aylık memur ve emekli maaşı zamları açıklandı ama milyonların beklediği asgari ücret artışında kritik ilgi ve rakamlar ortaya çıktı. Uzmanlar, yüzde 16'lık farka işaret ederek, son 6 aylık enflasyon rakamlarının asgari ücret için önemli olduğunu savundu. 2023 asgari ücret artışı ne kadar olacak? Sorusu ise pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda.

Memur ve emekli maaşı zamları için beklenen enflasyon göstergeleri yayınlandı. Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre aylık yüzde 2,88 büyüyerek yıllık yüzde 84,39'a yükseldi. Böylece, enflasyon 24 yılın en yüksek seviyesinden toparlandığında, 5 aylık maaş rakamları hayatta kaldı. Memur ve emekli maaşlarını doğrudan etkileyen 2023 asgari ücret artışı için de enflasyon oranları yeniden hesaplandı. Asgari ücret artışının son 6 aylık enflasyon göstergeleri dikkate alınarak yapılacağını belirten uzmanlar, Aralık ayında gelen enflasyon rakamı ile yüzde 16'lık farka parmak bastı.

Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz, Haber Global'de yaptığı açıklamada, zam hesaplanırken enflasyonun dikkate alındığına dikkat çekerek, 2023 asgari ücret rakamını verdi.

NET YÜZDE 40-50 BÜYÜME

"Aralık ayında yüzde 3'lük gibi bir enflasyonun geleceğini öngörürsek son 6 aydaki enflasyon rakamlarına baktığımız zaman yüzde 16'lık bir fark geliyor." Diyen Yılmaz, enflasyona refah payının da ekleneceğini ve yüzde 40-50'lik bir artışın gündemde olduğunu belirtti.

ASGARİ ÜCRETE 2200 LİRA ARTIŞ MASADA

Yılmaz, "Asgari ücret şu anda 5 bin 500 TL. Yüzde 40 zam yapılırsa 2 bin 200 TL'lik bir artış ile 7 bin 700 TL olur." açıklamasının da dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.

2023 ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti: "Bana göre yaklaşık yüzde 50'lik bir zam oranıyla 2023 asgari ücreti 8 bin TL ile 8 bin 500 TL arasında bir olacaktır."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN