Bu yıl servetini en fazla kaybeden kişi belli oldu

Bu yıl servetini en fazla kaybeden kişi belli oldu

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Çinli e-ticaret platformu Pinduoduo’nun kurucusu Colin Huang bu yıl dünyada servetini en fazla kaybeden kişi oldu.

Bloomberg Milyarderler Endeksi, bu yıl dünya genelinde servetini en fazla kaybeden kişiyi belirledi. Çin hükümetinin internet devlerine yönelik kısıtlamalarının Pinduoduo hisselerinde düşüşe neden olmasıyla şirketin kurucusu Huang’ın serveti 27 milyar dolardan fazla eridi. Bu, 500 kişinin yer aldığı endeksteki en büyük düşüş.

Huang’ın serveti, son dönemde borç kriziyle gündeme gelen Çinli emlak devinin sahibi olan Hui Ka Yan’ın 16 milyar dolarlık kaybından da daha fazla eridi.

2015’te kurulan ve kısa zamanda e-ticaret devi haline gelen Pinduoduo’nun hisseleri bu yıl Alibaba Grup ve Tencent hisselerinden daha fazla geriledi.

Hong Kong’taki Everbright Sun Hung Kai’da Stratejist olan Kenny Ng, şirketin Alibaba gibi daha kârlı modelleri olan şirketlere kıyasla bu tür kısıtlamalara daha hassas olduğunu belirterek “Bu nedenle performans olarak diğer teknoloji şirketlerinin gerisinde kalıyor” yorumunu yaptı.

Şirket hisseleri ABD Borsasında bu sene yüzde 44 düşerken Alibaba hisseleri yüzde 33 düştü. Hong Kong’ta Tencent hisseleri ise yıl başından bu yana yüzde 18 geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN