Bu Zamlar Araba Parçalatır! 3'ü Bir Arada... Hem LPG'ye Hem Benzine Hem De Motorine Büyük Zam!

Bu Zamlar Araba Parçalatır!  3'ü Bir Arada... Hem LPG'ye Hem Benzine Hem De Motorine Büyük Zam!

Akaryakıt fiyatlarına büyük zam geldi. Dün akşam benzine ve motorine gelen zamlar sonrası benzin istasyonlarında fiyatları gören araba sahipleri sinirden arabalarını parçalayacak. Gün geçmiyor ki akaryakıt fiyatlarına zam gelmesin. Bir gece önce LPG'ye zam gelmişti. LPG zammını hazmedemeden benzin ve motorine çifte zam geldi.

26 Mayıs akşamı LPG'ye zam geldi. Bu zammın yankıları daha dinmeden hem benzine hem de motorine zam geldi. Çifte zam vatandaşları adeta çıldırttı. Dolar kurunun 16 lira 50 kuruşa kadar yükselmesi akaryakıt fiyatlarına adeta yağmur oldu yağdı. LPG'ye gelen zamdan sonra dün akşam hem benzine hem de motorine zam geldi. Uzun süre önce kontak kapatan araç sahipleri artık bu zamlardan sonra araçlarını parçalayacak.

3'Ü BİR ARADA GELDİ BENZİN, MOTORİN, LPG

Dolar kuru son iki haftadır sürekli yükselişte. Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Başkan Şahap Kavcıoğlu Merkezin Mayıs ayın da da faizi sabit tuttuğunu belirtti. Bu açıklamadan sonra dolar yeniden yükselerek 16 lira 50 kuruş sınırını zorladı. Daha bir hafta önce dolar 14 lira 50 kuruş sınırlarında seyrederken şimdi neredeyse bir haftada dolar 16 lira 50 kuruş seviyesine gelerek 2 lira birden arttı. Dolar kurundaki artışın enflasyonu da tetiklediğini söyleyen Doç. Dr. Atilla Çifter, önümüzdeki haftalarda doların ve enflasyonun birbirlerini destekleyerek yükseleceği uyarısını yaptı. Yani önümüzdeki haftalarda da akaryakıt fiyatlarına zam gelmeye devam edecek. ,

akaryakit-zammi.jpg

AKARYAKIT ZAMLARI SADECE ARAÇ SAHİPLERİNİ DEĞİL HEPİMİZİ VURUYOR

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan hiç birimizin kurtuluşu yok. Akaryakıt zamları sadece araç sahiplerini ilgilendirmiyor. Toplumun tüm katmanlarını yakından etkiliyor. Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlardan, aldığımız ekmekten, sokaktaki tezgahtan aldığımız sebzeye kadar her şeyin fiyatı akaryakıt fiyatları ile yakından ilişkili. Pazarcı pazara getirdiği sebze ve meyvayı getirirken araç kullanıyor, çiftçi tarlasını ekerken mazot kullanıyor, tarlaya atılan gübrenin fiyatı da akaryakıta bağlı. Yani akaryakıt zamları bumerang gibi hepimizi vuruyor. O nedenle enflasyonu en yakından tetikleyen en önemli unsur akaryakıt fiyatlarıdır ve ondaki yükseliştir.

akaryakit-zamlari-27-mayis.jpg

26 MAYIS AKŞAMI LPG'YE 27 MAYIS GECESİ DE BENZİNE VE MOTORİNE ZAM GELDİ

26 Mayıs gecesi LPG fiyatlarına 36 kuruş zam geldi. Bu zammın etkisi geçmeden motorin ve benzine çifte zam geldi. Bu gece yarısı benzinin litresine 1 lira 42 kuruş zam gelirken motorine de 1 lira 35 kuruş zam geldi. Bu zamlardan sonra bir litre benzinin fiyatı 24 liranın bir litre motorinin de fiyatı 23 liranın üstüne çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN