Bugün dolar ve euro ne kadar? 28 Nisan 2022 döviz kuru alış-satış fiyatı

Bugün dolar ve euro ne kadar? 28 Nisan 2022 döviz kuru alış-satış fiyatı

Dolar ve euro kuru yükselişini sürdürürken, birçok sektörü yakından ilgilendiren son dakika döviz kurları verileri, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Enerji fiyatları, enflasyon, cari açıktaki artışın ardından Rusya-Ukrayna savaşı TL'yi giderek daha fazla baskı altında bırakıyor. Dolar 14,8240 liradan, euro 15,5840 liradan güne başladı.

Dolar ne kadar yükselecek bilinmiyor fakat 2021 yılının son aylarında ekonomik belirsizlikler, TL’de yaşanan kayıplar enflasyonun patlamasına neden olmuştu. Pandeminin ardından savaşın başlamasıyla TL'deki kaybı giderek artırıyor.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde dolar/TL’de Merkez Bankası (TCMB) müdahalelerinin ve kur korumalı mevduatın desteğiyle 13,50 civarında görülen yatay seyir, bozulmuş oldu. Doların küresel olarak değer kazanması da kuru yukarıya taşıyor.

Küresel piyasalarda olduğu gibi Türk Lirası karşısında küçük adımlarla da olsa yükselişini sürdüren dolar 14,8220 liradan alınıyor 14,8240 liradan satılıyor. 15,5820 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,5840 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 14,8310 lira, euronun satış fiyatı ise 15,6220 lira olmuştu.

Yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi izlendikten sonra gözler TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "Enflasyon Raporu" ile ilgili düzenleyeceği basın toplantısında olacak. Yurt dışında ise Almanya enflasyon ve ABD büyüme rakamları yakından takip edilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN