Çalıntı aracı ekspertize götürdüler: Ustaların dikkati gerçeği ortaya çıkardı

Çalıntı aracı ekspertize götürdüler: Ustaların dikkati gerçeği ortaya çıkardı

İstanbul Arnavutköy’de bir ekspertiz firmasına getirilen aracın çalıntı olduğundan şüphe eden ustalar polis ekiplerine haber verdi. Aracın çalıntı çıktığının anlaşılması üzerine polis arabayı otoparka götürdü.

İstanbul Arnavutköy’de dün öğle saatlerinde Arnavutköy’deki bir ekspertiz firmasına gelen vatandaşlar karşılaştıkları olay karşısında şoke oldu.

İddiaya göre 7 ay önce Konya’daki bir kişiden alan satın alan vatandaş, aracı başka birine satmak için ekspertiz firmasına geldiğinde aracın çalıntı olduğunu öğrendi.

ÇALINTI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Çalıntı aracın hurdaya çıkmış başka bir aracın şase numarası ile piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Görenlerin şoke olduğu olay ekspertiz ustalarının farklı şasi numaralarını fark etmesi ile ortaya çıktı.

aracc-2.pngŞasi numaralarını kontrol eden ustalar gerçeği ortaya çıkardı

Şasi numarasının bir tanesinde hasar kaydı yoktur yazarken, diğerinde aracın hurdaya ayrılmış olduğu görüldü.

Yapılan incelemelerin ardından sahte şasi numaraları ile değiştirilen çalıntı araç, polis ekipleri tarafından yediemin otoparkına çekildi.

AKILLARA DURGUNLUK VEREN OLAYI ANLATTI

Aracın çalıntı olduğunu fark eden ekspertiz ustası Ferdi Gökçe, çarpıcı olayı şu şekilde anlattı:

“Bu araç 2017 model bir araç, bir alıcı, bir de satıcı tarafından ekspertiz yapılmak üzere buraya geldi. Bizden kapsamlı bir ekspertiz paketi istediler.

Biz de aracı aldık, detaylı şekilde incelediğimizde bu aracın üzerinde iki ayrı şase numarasını fark ettik. Bunlardan bir tanesinde aracın hasar kaydı olmadığı, diğerinde ise aracın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik.

arac.png

Daha da detaylı inceleme yaptığımızda aracın benzinli olduğunu ama dizel bir kupa ile değiştirildiğini fark ettik, yani aracın hırsızlık malı olduğu ortaya çıktı.

Satan arkadaş aracını 7 ay önce satın aldığını ve ekspertiz yaptırdığını söylüyor, elinde rapor olduğunu söylüyor ki bizde baktık gerçekten elinde o güne ait raporlar var. Onu da kandırmışlar belli ki.

Bu araç çalınmış, çok büyükte bir kaza görünce, olmayacak hale gelince ikisini birleştirmişler adeta ve bugünkü satıcıya arabayı Konya’da satmışlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN